Simona Halep nu este refăcută complet după maratonul de la Australian Open şi este incertă pentru meciurile României din Fed Cup contra Canadei.

Echipa de Fed Cup a României va întâlni Canada în perioada 10-11 februarie la Cluj Napoca. Deşi a fost selectată pentru a face parte din echipă alături de Begu, Cîrstea şi Olaru, Simona Halep nu este sigură că poate juca.

Halep a spus că problemele care-i dau bătăi de cap provin de la talpa dreaptă, umflată ca urmare a efortului considerabil depus pe cimentul de la Antipozi.

„M-am relaxat, am vut o săptămână de pauză în care nu am făcut nimic, am încercat să dorm cât se poate de mult ca să pot să recuperez tot ce am dat pe teren la Australian Open. Fizic, sunt destul de ok, talpa dreaptă este încă cu probleme, dar s-a dezumflat, nu mai este aşa umflată. Încerc să fac tratament zilnic şi încerc să ajung pe teren cât mai repede”, a spus Simona, sâmbătă.

O decizie asupra participării lui Halep la meciul contra Canadei va fi luată marţi sau miercuri.

„Marţi plec la Fed Cup, am program normal, însă vom vedea abia acolo dacă voi fi în stare să joc sau nu. E prioritatea mea să am grijă de sănătate şi nu o să joc meciuri până nu voi fi complet sănătoasă. Miercuri se decide, o să vorbesc cu echipa, vom vorbi toţi şi vom hotărî, a mai transmis constănţeanca de 26 de ani.

Meciul România – Canada se va juca între 10 şi 11 februarie, la Cluj, iar Florin Segărceanu le-a convocat, în afara Simonei Halep, pe Sorana Cîrstea şi Irina Begu pentru partidele de simplu, dar şi pe Raluca Olaru, în eventualitatea unui meci decisiv la dublu.

Canada vine cu Carol Zhao, Bianca Andreescu, jucătoare cu origini româneşti, Katherine Sebov şi Gabriela Dabrowski.