Probleme pentru liderul mondial. Simona Halep se resimte după Montreal şi Cincinnati şi anunţă că nu este refăcută şi nu ştie dacă va fi 100% aptă de joc pentru US Open 2018.

Simona Halep s-a retras luni seară de la New Haven invocând oboseala cronică acumulată după Montreal şi Cincinnati. Românca şi-a anunţat retragerea la conferinţa de presă de la Connecticut Open, turneu care a început luni. Halep solicitase un wild card la turneul şi îl primise, însă a renunţat pe ultima sută de metri.

Luni dimineață am decis să mă retrag. Mi-ar fi fost greu să mă întorc pe teren pentru că am avut două săptămâni minunate. Nu m-am așteptat ca ele să fie atât de bune. Mi-am dorit să joc, de aceea am cerut o invitație și le mulțumesc celor care mi l-au acordat. E foarte plăcut să primești una când o soliciți, așa că a fost dificil să iau această decizie. E dezamăgitor să renunț la turneu, chiar dacă m-am simțit foarte obosită, iar tendonul lui Ahile era foarte înțepenit. Am câștigat aici și e foarte plăcut să revin, dar nu pot juca. În 2013, acest trofeu a avut o însemnătate deosebită pentru mine, era unul dintre cele mai importante în acel moment. Sper să revin în viitor la New Haven și să fiu în formă bună ca să pot juca„, a spus românca la conferința de presă pe care a susținut-o la Connecticut Open.

Cele două săptămâni pline la Montreal și Cincinnati, ajungând de fiecare dată în finală, şi-au spus cuvântul asupra rezistenţei fizice a româncei. Numărul unu mondial spune că are nevoie de multă odihnă şi că nu ştie dacă fa vi aptă de joc, 100% la US Open.

„Nu m-am așteptat să am aceste rezultate pentru că veneam după o pauză lungă, când am fost în vacanță. Una de care aveam nevoie pentru că după Roland Garros și Wimbledon m-am simțit stoarsă din punct de vedere emoțional. Poate pentru că am fost relaxată am putut să etalez cel mai bun tenis al meu. A fost o adevărată provocare să joc meciuri grele, chiar două într-o zi, dar mă bucur că am reușit să le câștig. Pentru mine orice turneu la care sunt prezentă e important, nu mă concentrez pe cele de Mare Șlem, așa am făcut și în trecut. Mi-aș fi dorit să joc la New Haven, dat acum tot ce rămâne de făcut e să mă odihnesc și să văd dacă pot să fiu sută la sută pentru US Open„, a spus Simona Halep.

US Open, al patrulea turneu de Mare Șlem al anului debutează pe 27 august.