Simona Halep a primit azi o veste fabuloasă. Rămâne numărul unu mondial în ciuda eliminării de la Turneul Campioanelor. Caroline Wozniacki a eliminat-o sâmbătă în semifinale pe Karolina Pliskova, singura care o mai putea depăşi în clasament pe româncă.

Simona Halep încheie anul 2017 pe primul loc în clasamentul WTA indiferent cine va câştiga Turneul Campioanelor. Daneza care a scos-o din turneu, a ajutat-o fără să vrea.

Karolina Pliskova, singura jucătoare care o putea detrona pe Halep, a fost eliminată sâmbătă de Caroline Wozniacki, în semifinalele Turneului Campioanelor.

Daneza s-a impus în două seturi, scor 7-6(11-9), 6-3 şi s-a calificat în finală unde va juca fie cu Caroline Garcia fie cu Venus Williams.

Simona Halep are în prezent 6175 de puncte, Muguruza are 6135 de puncte, iar Pliskova 5730 de puncte. Caroline Wozniacki are 5595 de puncte iar dacă va câştiga finala acumulează maxim 6015 puncte. Venus Williams, dacă câştigă Turneul Campioanelor acumulează 6017 puncte.

Cert este un lucru, Halep intră în 2018 ca numărul unu mondial şi în funcţie de ce rezultate obţine la turneele din ianuarie 2018 ce preced Australian Open, poate fi cap de serie numărul unu la Melbourne.