Simona Halep, numărul unu mondial şi principală favorită la Australian Open, a executat-o rapid pe canadianca Eugenie Bouchard. Românca s-a impus lejer în două seturi şi merge în turul trei al competiţiei.

Simona Halep a făcut un meci foarte bun, mult mai bun decât cel din primul tur cu australianca. Românca a început cu break partida cu canadianca, după care Eugenie Bouchard a făcut re-break. Românca s-a împus în primul set cu 6-2 după doar 34 de minute de joc bun, tehnic, dominând-o clar pe canadiancă.

Halep nu s-a relaxat după câştigarea primului set, reuşind break la zero în debutul setului doi. Şi la fel ca în primul set, Halep şi-a pierdut serviciul şi canadianca a egalat scorul la 1-1. Însă Halep nu s-a lăsat şi a făcut break la 2-2, şi mai apoi la 4-2, fapt ce a adus-o în postura de a servi pentru meci. Şi după ce i-a anulat canadiencei o minge de re-break, Halep s-a impus cu 6-2 şi în setul doi.

Românca şi-a asigurat victoria în două seturi identice, după doar o oră şi şase minute de joc.

În turul trei, Simona Halep va juca cu americanca Lauren DAVIS, locul 50 mondial.

Pentru accederea în turul trei la Australian Open, Simona Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 142.500 de dolari australieni şi 130 de punce WTA. Aceste puncte o ajută pe Halep să îşi consolideze tot mai mult poziţia de lider mondial.