Simona Halep scapă de o mare rivală care în 2018 i-a „furat” titlul la Australian Open. Daneza Caroline Wozniacki pune racheta în cui, imediat după Australian Open 2020.

Caroline Wozniacki, fost lider mondial, a anunţat că se va retrage din tenis după Australian Open 2020, singurul turneu de Grand Slam pe care l-a câştigat, în 2018, după o finală dramatică cu Simona Halep.

„Mă voi retrage din tenisul profesionist după Australian Open, în ianuarie 2020”, a fost anunţul făcut de daneză pe contul său de Instagram.

Daneza susţine că decizia retragerii din activitate nu are legătură cu problemele sale de sănătate. În noiembrie anul trecut, daneza a dezvăluit că suferă de artrită reumatoidă.

Wozniacki vrea să se dedice mai mult vieţii în afara terenului alături de soţul său, David Lee, fost baschetbalist profesionist.

Caroline Wozniacki, aflată în prezent pe locul 37 WTA, a participat ultima oară la turneul de la Beijing, la începutul lui octombrie. Ultimul turneu câştigat a fost chiar Open-ul Chinei, în anul 2018.

30 de turnee WTA are în palmares daneza care a reprezentat Danemarca la trei Jocuri Olimpice.