Simona Halep a eliminat-o joi seară pe Ekaterina Makarova, în sferturile de finală ale turneului WTA Premier 5 de la Dubai, la capătul unui meci extrem de dificil pentru româncă.

După două ore și opt minute de joc intens și spectaculos, Simona Halep a reușit să-și ia revanșa în fața rusoaicei Ekaterina Makarova, care a eliminat-o pe 27 ianuarie în sferturi la Australian Open. Românca s-a impus în două seturi și s-a calificat în premieră în semifinale la Dubai Duty Free.

După ce și-a adjudecat primul set relativ lejer, în 32 de minute de joc, cu scorul de 6-3, Halep a făcut praf setul doi. Românca nu a reușit să-și câștige deloc serviciul și a pierdut setul cu 1-6, singurul punct fiind realizat prin re-break la scorul de 0-2. În acest set, Halep a făcut 3 duble greșeli, 20 de erori neforțate și a ratat trei mingi de re-break la scorul de 1-5.

În setul trei, Simona Halep a irosit opt mingi de break. Două la scorul de 2-1, trei la 3-2, una la 4-3. A reușit să facă break la scorul de 4-3, dar în momentul în care a servit pentru meci, la 5-3, românca și-a pierdut serviciul.

Finalul de meci a fost cu adevărat dramatic. Întrucât la scorul de 6-5, românca a ratat patru mingi de meci pe serviciul Makarovei. Abia cu cea de-a cincea minge, Simona a reușit să închidă meciul, dar doar pentru că Makarova a returnat afară.

Calificarea în premieră în semifinale la Dubai, îi asigură româncei un cec în valoare de 113,850 dolari și 350 de puncte WTA.

În semifinale, Simona Halep va juca cu învingătoarea sfertului de finală disputat de daneza Caroline Wozniacki și italianca Flavia Pennetta.