Simona Halep s-a calificat vineri seară, în semifinalele turneului WTA 1000 de la Toronto, Canada, după ce a eliminat-o în sferturi de finală pe a zecea favorită a competiției.

Simona Halep a început cu break sfertul de finală cu americanca Cori Gauff, a zecea favorită a turneului din Toronto. Cu excepția game-ului cedat la scorul de 1-0, Halep a etalat un joc solid, reușind să se impună cu 6-4 după doar 45 de minute de joc. Românca a fructificat prima minge de set, cu un as care a lăsat-o spectator pe americancă.

Setul doi a fost unul prin de suspans și dramatism. Halep a început cu Break, a condus apoi cu 3-0, 4-1 și 5-3, după care americanca a egalat la 5-5. La acest scor, românca a reușit un nou break și a servit a doua oară pentru meci. Și din păcate, din nou și-a cedat serviciul și s-a ajuns la tie-break. Halep a reușit să se impună cu 7-2 în tie break și s-a calificat în semifinale după o oră și 48 de minute de joc. A fost a patra victorie a româncei în fața americancei, din patru meciuri jucate împreună.

În semifinale, românca va juca cu învingătoarea meciului Jessica Pegula (7 WTA) – Yulia Putintseva (46 WTA).

350 puncte WTA și un cec în valoare de 133.400 dolari și-a asigurat Simona Halep în semifinalele turneului WTA 1000 de la Toronto, Canada.