Simona Halep a debutat cu victorie la Rogers Cup 2017, desfăşurat în Canada la Toronto. Românca s-a impus în două seturi în faţa slovacei Magdalena Rybarikova.

Simona Halep, favorită numărul doi la turneul de la Toronto, şi deţinătoarea trofeului în 2016, s-a impus în faţa lui Magdalena Rybarikova, în două seturi, după o oră şi 38 de minute de joc.

După un prim set câştigat lejer de Halep cu scorul de 6-3, a urmat un set secund extrem de disputat în care s-au înregistrat trei break-uri. Halep a ratat în debut patru mingi de break, a condus apoi cu 4-2, s-a văzut egalată la 4-4, a făcut apoi break şi a închis setul şi meciul pe propriul serviciu cu scorul de 6-4.

„Sunt foarte fericită că am reuşit să câştig meciul în faţa unei jucătoare extrem de dificile. A fost un meci greu, dar sunt bucuroasă că am câştigat”, a declarat Simona Halep la finalul partidei.

În optimi de finală, Simona Halep va juca cu Barbora Strycova. Calificarea în optimi de finală îi asigură româncei un cec în valoare de 28.30 de dolari şi 105 puncte WTA.