Simona Halep a ratat vineri, calificarea în premieră în carieră, în semifinalele turneului WTA Premier de la Birmingham.

Simona Halep, favorită principală a turneului pe iarbă de la Birmingham, fost eliminată în sferturi de finală la simplu feminin de franțuzoaica Kristina Mladenovic.

Românca, principala favorită la turneul pe iarbă de la Birmingham, a făcut un prim set perfect pe care l-a câștigat cu 6-2.

După care, fără explicații logice, jocul româncei s-a prăbușit și Halep a pierdut setul doi cu 6-0. Halep și-a pierdut primul serviciu în setul doi la 1-0, apoi la 3-0 a făcut trei duble greșeli și și-a pierdut din nou serviciul. La 4-0, Halep a ratat o minge de re-break, franțuzoaica a făcut 5-0 și a închis apoi setul pe serviciul româncei.

În setul trei, Halep și-a pierdut serviciul la scorul de 4-3, după care a reușit să facă re-break, grație dublei greșeli făcute de franțuzoaică. În cele din urmă s-a ajuns la tie-break, unde Halep a pierdut cu 4-7, după o oră și 52 de minute de joc.

A fost pentru a doua oară când Simona Halep joacă în carieră cu franțuzoaica, după ce în 2014 a fost învinsă de aceasta în primul tur la Paris.

La scurt timp după ce a fost umilită de Kristina Mladenovic, Simona Halep a decis să se retragă din sferturile de finală ale probei de dublu feminin unde făcea pereche cu  Heather Watson.

Accederea în sferturi la simplu feminin la Birmingham îi asigură Româncei un cec în valoare de 17,000 de dolari și 100 puncte WTA. Iar la dublu feminin va primi 2982,5 dolari și 100 puncte WTA.