Simona Halep a fost învinsă, vineri dimineață, de numărul unu mondial, Serena Williams, în semifinalele turneului Masters de la Miami.

Serena Williams, aflată într-o formă de zile mari, a avut nevoie de două ore și zece minute pentru a o învinge în trei seturi, pe Simona Halep.

Semifinala de la Miami, adevărata finală a turneului, disputată între numărul unu mondial și ocupanta locului trei, a avut de toate. Joc de mare calitate, dramatism, răsturnări de scor și o învingătoare, Serena Williams.

Simona Halep a pierdut categoric primul set al semifinalei disputate cu Serena Williams, cu 2-6, după 32 de minute de joc. Americanca a fost ca un taifun, a intrat extrem de motivată în meci, a returnat extrem de lung și agresiv, sufocând-o pe Halep cu mingile date în toate unghiurile posibile și imposibile ale terenului.

În setul doi, Halep a început să joace un pic mai bine și s-a ținut cu dinții de serviciu iar la scorul de 4-4 a reușit să facă break și mai apoi să-și adjudece setul cu 6-4 pe propriul serviciu.

În setul trei, Halep a fost condusă cu 3-0 pentru că și-a pierdut serviciul la scorul de 1-0, iar la 5-3 a făcut re-break și a egalat scorul la 5-5. Însă la 6-5, românca și-a pierdut la zero serviciul și a trimis-o pe Serena direct în finala turneului.

A fost cea de-a șasea partidă jucată de Simona Halep cu Serena Williams și cea de-a cincea înfrângere pentru româncă.

Calificarea în semifinale la Miami îi asigură româncei 390 de puncte WTA și un cec în valoare de 220.230 de dolari.

Eliminarea în semifinale o împiedică pe Halep să revină de luni, pe locul doi mondial. Diferența dintre Halep și Sharapova se va reduce de luni, 6 aprilie, la doar 344 de puncte.