Veşti catastrofale pentru Simona Halep la final de an. Poziţia de numărul unu mondial în tenisul feminin nu îi aduce doar bucurii româncei. Jucătoarea a rămas fără principalul ei sponsor.

Simona Halep a rămas fără sponsorul Adidas. Potrivit tennis.life, Adidas şi românca nu au ajuns la un numitor comun privind suma de bani pe care Simona urma să o încaseze în 2018.

Firma germană o îmbrăca pe constănţeancă din 2014, ea purtând pentru prima oară un astfel de echipament la meciul de Fed Cup, cu Serbia. Parteneriatul părea să fie unul de tip win-win, însă cele două părţi nu au ajuns la un consens privind noul contract. Există zvonuri că Simona a fost considerată „marketabilă” până la un punct. Mai pe româneşte, românca nu merită mai mulţi bani, în ciuda faptului că e numărul unu mondial, întrucât nu este comercială şi nu i-ar aduce companiei germane, vânzări de echipament sportiv.

Drept urmare, Simona Halep îşi caută deja un nou sponsor de echipament, iar această misiune nu ar trebui să fie una foarte dificilă, având în vedere că vorbim de numărul unu în lume. Anterior contractului cu Adidas, Simona a purtat echipament Lacoste.

„No comment”, a fost mesajul managerului Simonei, Virginia Ruzici, când a fost contactată de sursa mai sus menţionată pentru a confirma ruptura cu Adidas.

Potrivit informaţiilor din piaţă, Halep şi firma de echipament sportiv se înţeleseseră în aprilie 2014 pentru o sumă de 1 milion de euro pe an. Suma pare una impresionantă, însă Murray, de exemplu, câştiga anual de 6 ori mai mult de la acelaşi sponsor german.