Zi tristă pentru Simona Halep. Într-o singură zi a pierdut atât locul unu mondial cât şi titlul de Grand Slam la Australian Open. Românca a luptat până la ultimul punct în finala cu Caroline Wozniacki, terminată cu scorul de 7-6, 3-6, 6-4.

Pe 9 octombrie 2017, Simona Halep a devenit prima româncă din istorie, numărul unu mondial în tenisul feminin. De luni, Halep va peirde această poziţie şi va reveni pe locul doi mondial, la diferenţă de 250 de puncte faţă de Caroline Wozniacki.

Astfel că după doar 112 zile de stat pe prima treaptă a tenisumului mondial, Simona Halep este detronată. La festivitatea de premiere de la Australian Open, Halep abia a putut vorbi, gâtuită de emoţii, oboseală, dezamăgire şi cu ochii în lacrimi.

„Nu îmi e uşor să vorbesc acum. Aş vrea să o felicit pe Caroline, a jucat senzaţional de-a lungul turneului. Vreau să-l felicit pe tatăl tău, ştiu câte a făcut pentru tine şi îţi urez mult succes în viitor. A fost un turneu bun pentru mine, nu am început grozav cu acea accidentare la gleznă, dar mă bucur că am putut ajunge într-o finală de Grand Slam. Caroline a fost mai bună decât mine. Sunt siguă că voi mai ajunge într-o finală de Grand Slam în viitor. Vreau să-i mulţumesc echipei, familiei mele, oamenilor care mă privesc de acasă, păcat că nu am avut ocazia să câştig, dar poate că a patra oară va fi cu noroc. Am avut parte de sprijin de pe întreg mapamondul, sper să ne revedem la anul în aceeaşi fază a competiţiei”a declarat Simona Halep la festivitatea de premiere.