Simona Halep a avut parte de o finală neagră la Roma. A pierdut finala din cauza unei accidentări la glezna dreaptă în primul set al finalei. Elina Svitolina a profitat de accidentarea româncei și a câștigat finala turneului italian.

A început bine finala dar ghinionul a făcut ca românca să se accidenteze în primul set la scorul de 5-2 și să piardă finala de la Roma.

Simona Halep a reușit să facă primul break al finalei abia la scorul de 2-2 în primul set, după ce a ratat trei mingi de break pe primele două game-uri de serviciu ale ucraineencei. La 4-2 românca a făcut din nou break, iar la 5-2 a servit pentru set. Însă Halep și-a pierdut serviciul după ce la începutul game-ului a călcat greșit și și-a sucit glezna.

Elina Svitolina și-a făcut apoi serviciul și s-a apropiat la doar un game distanță de Halep. La 5-4, românca și-a chemat antrenorul. Spusele lui Daren Cehill au ajutat-o pe Simona să câștige la zero game-ul și să-și adjudece primul set cu 6-4 după 43 de minute de joc.

În pauza dintre seturi, Simona Halep a primit îngrijiri medicale la piciorul drept cu care a călcat strâmb în timpul meciului.

Simona Halep a debutat break în setul doi, după care, românca și-a pierdut de două ori la rând serviciul, iar la 3-1 a ratat două mingi de re-break. A reușit să treacă în avantaj și în cele din urmă a făcut re-break după care a egalat scorul la 3-3.

La 4-3, românca și-a pierdut din nou serviciul și a adus-o în postura de a servi pentru set pe ucraineancă. Însă după ce i-a anulat lui Elina Svitolina o minge de set, a făcut re-break. Apoi a cerut time-out medical. După care a servit și a egalat scorul la 5-5.

La 6-5, Halep a jucat foarte slab, și-a pierdut serviciul și ucraineanca a câștigat setul doi cu 7-5.

Românca a început catastrofal setul trei, și l-a pierdut cu 6-1. Calificarea în finală îi sigură lui Halep un cec în valoare de 230,565 euro și 585 puncte WTA.