Simona Halep a fost umilită, sâmbătă, în finala de la Roland Garros, de letona Jelena Ostapenko. Românca a pierdut în mod inexplicabil finala de la Paris. A condus cu 6-4 în primul set și 3-0 în setul doi, scor la care a ratat trei mingi de 4-0. de la acest scor totul s-a năruit în jocul româncei. 

Halep, mare favorită în finala de la Roland Garros, a pierdut în mod inexplicabil meciul. Românca bifează a doua finală pierdută la Roland Garros.

Simona Halep, deși a început catastrofal finala, pierzându-și la zero primul game, a reușit să-și adjudece primul set cu 6-4, după 39 de minute de joc extrem de dificile.

După ce în debut și-a pierdut serviciul la zero, românca s-a redresat rapid și a reușit re-break, egalând scorul la 1-1 în primul set. Jocul lui Halep nu s-a legat și la 2-2, românca și-a pierdut din nou serviciul. Ostapenko a jucat extrem de agresiv pe retur și a plimbat-o pe Halep dintr-un colț în altul al terenului, dominând clar începutul de finală. Halep a revenit în meci, făcând re-break la zero, reușind egalarea scorului la 3-3. La acest scor, Halep a avut ceva de furcă pe propriul serviciu, reușind să câștige game-ul abia cu cea de-a patra minge, după ce i-a anulat letonei o nouă minge de re-break. Apoi la 5-4, românca a închis setul pe serviciul letonei cu prima minge de set, scor 6-4.

În debutul setului doi, Halep a servit prima. Românca a reușit să revină de la 0-40 și să-și adjudece game-ul după care a făcut break și a preluat conducerea cu 2-0 și mai apoi cu 3-0 pe propriul serviciu. La scorul de 3-0, Halep a ratat trei mingi de un nou break prin care se putea distanța la 4-0. Iar mai apoi, letona a făcut re-break și s-a apropiat la un singur game de româncă. La 3-2. Simona Halep a ratat alte două noi mingi de break și Jelena Ostapenko a egalat scorul la 3-3 după care a făcut din nou break și a preluat conducerea cu 4-3 în setul doi. halep a reușit egalarea la 4-4 dar imediat și-a pierdut serviciul la zero și letona a revenit la conducerea setului și în postura de a servi pentru a-l câștiga. Și inevitabilul s-a produs, letona a întors soarta setului de la 0-3 și l-a câștigat cu 6-4. Și asta pentru că Halep pur și simplu nu a mai existat pe teren după ce a preluat conducerea cu 3-0.

Halep a servit prima și în setul trei, iar la 2-1, românca a reușit să facă break. dar la 3-1 din nou, Halep a jucat slab și letona a făcut re-break și mai apoi Jelena Ostapenko a preluat conducerea cu 4-3 și serviciu. Și inevitabilul s-a produs. Letona s-a impus cu 6-3 în setul decisiv.

trofeu roland garros