Simona Halep a luat o decizie şocantă care cutremură lumea tenisului mondial. Refuză să mai joace pentru România.

Finalul de an se încheie cu o veste bombă. România pierde cea mai valoroasă tenismenă din istorie.

Simona Halep a decis să nu mai joace pentru România în Fed Cup. Motivul? Lui Halep nu îi place noul format al competiţiei internaţionale.

„Am analizat programul cu echipa mea și cu apropiații mei. Va fi greu să particip la Fed Cup anul acesta. Am ales Olimpiada ca obiectiv principal și voi face totul pentru asta. Ca să fiu aptă 100%, am ales să nu merg la Cluj. A fost o decizie grea. Le urez multă baftă fetelor. Atenție, asta nu înseamnă că mă retrag din Fed Cup. Voi juca în continuare cu mare drag și cu mândrie. Nu știu dacă o să ajung să le susțin la Cluj. Nu pot spune acum, depinde de program”, a declarat Simona Halep la TV Digi Sport.

Echipa de Fed Cup a României va juca pe 7 şi 8 februarie 2020, la Cluj-Napoca, cu Rusia pentru calificarea la turneul final de la Budapesta.

Simona Halep nu va evolua nici în cazul în care România merge mai departe. Însă slabe şanse ca România să poată învinge RUusia fără ca Halep să evolueze. Este a doua jucătoare care renunţă să mai joace pentru România în Fed Cup, după Sorana Cîrstea, retrasă în 2018.

Fed Cup Finals se va juca între 14 și 19 aprilie 2020 la Budapesta, în Laszlo Papp Arena, pe zgură.

Acolo vor participa cele opt câștigătoare din baraj plus cele două finaliste din 2019, Franța și Australia, echipa țării gazdă, Ungaria, și wild card-ul Cehia. Vor fi patru grupe a câte trei echipe.

Fiecare câștigătoare de grupă va avansa în semifinale, apoi învingătoarele din penultimul act în finală. Într-o întâlnire se vor juca trei partide, două de simplu și una de dublu.

Echipele care ajung în ultimul act au locul asigurat la următoarea ediție a turneului final, în timp ce echipele clasate între locurile 3 și 10 vor disputa în sezonul următor barajul.

Iată ţările care joacă barajul de calificare la turneul final de la Budapesta:

  • SUA-Letonia
  • Olanda-Belarus
  • România-Rusia
  • Brazilia-Germania
  • Spania-Japonia
  • Elveția-Canada
  • Belgia-Kazahstan
  • Slovacia-Marea Britanie.