Simona Halep a fost amendată de organizatorii Australian Open. Iată din ce motiv!

Simona Halep a fost amendată de către organizatorii turneului de tenis de la Australian Open pe motiv că ar fi beneficiat de sfaturile antrenorului său în timpul semifinalei jucate cu nemţoaica Angelique Kerber.

Simona Halep este acuzată de organizatorii Australian Open că a încălcat regulamentul de competiţie şi că s-a sfătuit în timul meciului cu Darren Cahill.

În setul decisiv al partidei din semifinale, Darren Cahill i-a transmis Simonei Halep, prin niște gesturi elocvente, să se concentreze și să nu mai vocifereze.

Cahill i-a transmis Simonei mesajul ”Concentrează-te și taci din gură!”, într-un moment de tensiune al semifinalei, lucru strict interzis la un turneu de Mare Șlem.

Organizatorii au considerat că cei doi au încălcat regula conform căreia în turneele de Mare Șlem antrenorii nu au voie să comunice cu elevii. Drept urmare, Simona Halep a fost amendată cu suma de 15,000 de euro. 1,3 milioane de euro a câștigat Halep odată cu accederea în finala Australian Open.

Simona Halep a câştigat semifinala cu Angelique Kerber, în trei seturi, scor 6-3, 4-6, 9-7.

Şi alte jucătoare au fost amendate de către organizatorii Australian Open.

Adolescenta de 15 ani din Ucraina, Marta Kostyuk (521 WTA), a fost amendată cu suma record de 25.000 de dolari din cauza sfaturilor primite de la antrenor în timpul partidei din turul secund, câştigată în faţa Oliviei Rogowska, scor 6-3, 7-5, anunțau cei de la HaroldSun.

Dominika Cibulkova a primit și ea o amendă de 3000 de dolari pentru aceeași culpă.