Simona Halep continuă să uimească lumea tenisului mondial, printr-o nouă performanţă demnă de invidiat în circuitul feminin. Este cea mai constantă jucătoare din toate timpurile.

Simona Halep a reuşit luni noapte, să se califice pentru a patra oară, în sferturile de finală la Australian Open 2020. Graţie acestei victorii orbţinută în două seturi în faţa belgiencei Elise Mertens, scor 6-4, 6-4, Simona Halep şi-a asigurat locul doi mondial indiferent de ce se întâmplă la Australian Open.

Însă marea performanţă o reprezintă faptul că este prima jucătoare din lume care reuşeşte să se menţină în Top 10 timp de 315 săptămâni. Este o performanţă uluitoare care demonstrează calităţile incontestabile ale româncei, faptul că este cea mai constantă jucătoare din lume.

De luni, în mod oficial, Halep atinge borna de 315 săptămâni în Top 10 mondial  detronând-o astfel pe Martina Hingis care a petrecut 314 săptămâni consecuvtive în top 10 cele mai bune jucătoare de tenis din lume.

Simona Halep se află în Top 10 mondial din 27 ianuarie 2014. Atunci a intrat pentru prima dată, Halep, Top 10 WTA, unde se menţine fără pauză, şi azi.

Practic, de şase ani de zile, fără oprire, Simona Halep a fost în Top 10 mondial, cele mai bune jucătoare din lume, timp în care a devenit şi numărul unu mondial şi a câştigat şi două Grand Slam-uri: Roland Garros 2018 şi Wilbledon 2019.