Simona Halep și-a dat cu stângul în dreptul în mod incredibil în partida din optimi de finală de la Wuhan Open. Românca a pierdut partida în fața britanicei Johanna Konta, deși a condus cu 5-2 în setul trei și a servit de două ori pentru meci.

Simona Halep, principală favorită a turneului de tenis WTA Premier 5 de la Wuhan, s-a făcut de râs în partida cu britanica aflată pe locul 66 mondial.

Românca a pierdut primul set cu 3-6, după ce britanica a fructificat singura minge de break.

În setul doi, Simona Halep a reușit să se impună cu mult noroc cu 3-6. A început apoi cu break setul doi, a condus cu 2-0, 4-1 și 5-1, scor la care a servit pentru meci.

Și-a pierdut serviciul și Johanna Konta a prins aripi, a făcut 5-4, scor la care din nou Simona a servit pentru meci dar și de astă dată și-a pierdut serviciul.

Konta a egalat la 5-5, apoi a condus cu 6-5, scor la care a fructificat o minge de break și a câștigat partida.

Pentru calificarea în optimi la Wuhan Open 2015, Simona Halep și-a asigurat un cec în valorare de 26,000 de dolari și 105 puncte WTA.

Este a doua înfrângere în șapte zile suferită de Halep, în fața unei jucătoare din afara Top 50, după cea de săptămâna trecută din sferturi de finală de la Guangzhou. Unde a fost învinsă de Denisa Allertova, jucătoare aflată abia pe locul 74 mondial.