Simona Halep este de azi, numărul unu mondial în tenisul feminin mondial. Minunea s-a produs întrucât Karolina Pliskova a pierdut de azi, 1300 de puncte, întrucât anul trecut a jucat finala de la US Open. Astfel, că în clasamentul WTA live, Simona Halep a urcat pe locul unu mondial.

Simona Halep devine prima româncă din lume care ocupă primul loc în ierarhia mondială. Potrivit clasementului live al WTA, Simona Halep are în aacest moment cele mai multe puncte, 5965, fapt ce o propulsează pe primul loc în ierarhia mondială.

Pe locul doi, la 165 de puncte distanţă se află rivala româncei, Gabrine Muguruza. Karolina Pliskova a picat de pe locul unu pe locul 4 întrucât a pierdut de azi, 1300 de puncte pe care le câştigase la ediţia din 2016 a US Open.

Clasamentul se modifică începând de azi, de la o oră la alta, în funcţie de rezultatele obţinute de cele 128 de jucătoare aflate pe tabloul principal de la US Open, printre care se numără şi 6 românce: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Monica Niculescu, Ana Bogdan şi Mihaela Buzărnescu.

Simona Halep poate să îşi memnţină poziţia de lider WT şi după încheierea US Open 2017, în funcţie de rezultatele pe care le obţine la acest turneu, însă şi în funcţie de ce victorii obţin celelalte nouă jucătoare din Top 10 mondial care o pot detrona de pe prima poziţie mondială.

În primul tur, Simona Halep are un meci de foc, cu rivala de moarte, rusoaica, Maria Sharapova. Meciul se va disputa în această noapte, în direct la Eurosport, cu începere de la ora 02.00, ora României.

tenis wta live