Simona Halep a câștigat turneul de la Indian Wells, după un meci dramatic cu Jelena Jankovic

Victorie fabuloasă dar în același timp dramatică, reușită de Simona Halep. Românca a câștigat finala turneului de tenis de la Indian Wells, la capătul unui meci de infarct, interzis cardiacilor.

Simona Halep a câștigat duminică, primul său turneu Masters din carieră, după ce a învins-o pe  Jelena Jankovic, în trei seturi, după două ore și 38 de minute de joc.

Românca a reușit să se impună în finală, deși a început catastrofal finala, pierzând primul set cu 2-6.

Simona Halep a jucat catastrofal în primul set al finalei de la Indian Wells. Și-a pierdut serviciul în debut, a făcut apoi re-break, după care și-a câștigat serviciul și preluase conducerea cu 2-1. Însă de la acest scor, jocul româncei a devenit haotic și plin de greșeli incredibile. Halep și-a pierdut serviciul la 2-2, deși conducea cu 40-0. Iar la 3-2, românca a ratat două mingi de re-break. Ca mai apoi la 4-2, să își piardă din nou serviciul după ce a ratat trei noi mingi de game.

Sârboaica a câștigat primul set cu 6-2, după 44 de minute de joc, grație, jocului extrem de slab al româncei.

După un prim set ciudat, cu un joc haotic al româncei, au urmat un set doi de-a dreptul dramatic. Românca a servit prima, apoi și-a pierdut serviciul de trei ori la rând, tot de trei ori a făcut re-break și a reușit să revină în set de la 4-5 la 7-5, câștigând setul pe serviciul sârboaicei.

La fel ca în setul doi, Halep și-a pierdut serviciul în setul trei la scorul de 1-1. ca mai apoi să facă re-break și să egaleze scorul la 2-2. Și din nou, la fel ca în setul doi, Halep și-a pierdut serviciul. După care, Halep și-a chemat antrenorul, a discutat un minut cu acesta, ca mai apoi să facă re-break și să egaleze scorul la 3-3. După care a trecut la conducerea setului decisiv, cu 4-3. Scor la care a reușit să facă din nou re-break și a servit pentru câștigarea finalei. Însă din păcate, Halep și-a pierdut serviciul. Dar a reușit să închidă finala pe serviciul adversarei, cu re-break la zero, după ce sârboaica a făcut dublă greșeală și i-a oferit pe tavă româncei, trei mingi de meci.

Românca a pierdut primul set cu 2-6, dar a reușit în mod miraculos să îl câștige pe cel de-al doilea cu 7-5, și mai apoi să se impună cu 6-4, în cel decisiv, pe serviciul adversarei.

Românca a câștigat finala la capătul unui meci dramatic, extrem de ciudat și chiar urât per ansamblu.

Este cel mai important titlu câștigat în carieră de româncă.  În 2014, Simona Halep a fost eliminată în semifinale la Indian Wells de poloneza Agnieszka Radwańska.

Victoria de azi îi aduce româncei un cec în valoare de 900.400 de dolari şi 1.000 de puncte WTA.

Este cea de-a doua finală WTA Masters jucată în carieră de Simona Halep, după cea din luna mai 2014 de la Madrid, pierdută în fața Mariei Sharapova.

Rezultate obținute de Simona Halep la Indian Wells 2015:

Turul I – Bye

Turul II – Daria Gavrilova, locul 106 WTA, jucătoare venită din calificări, scor 2-6, 6-1, 6-2;

Turul III – Varvara Lepchenko, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 26, scor 6-1, 3-6, 6-1;

Optimi de finală – Karolina Pliskova, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14, scor 6-4, 6-4;

Sferturi de finală – Carla Suarez Navarro, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 12, scor 5-7, 6-1, 6-1;

Semifinale – Serena Williams, locul 1 WTA, s-a retras.

Simona Halep  a câștigat azi cel de-al 11-lea trofeu, după cele de la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), ambele în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul “mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013.

Halep a mai jucat și finale la Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Halep şi Jankovici s-a mai întâlnit de patru ori până în prezent, iar sportiva noastră a câştigat ultimele trei partide, toate meciurile lor disputându-se în trei seturi.