Simona Halep este din nou regină la turneul de tenis de la Madrid. Românca a reuşit să câştige pentru al doilea an consecutiv turneul patronat de Ion Ţiriac.

Simona Halep a cîştigat sâmbătă seară, finala turneului de tenis de la Madrid, după ce a învins-o în trei seturi pe Kristina Mladenovic.

Simona Halep şi-a adjudecat primul set al finalei disputate cu franţuzoaica Kristina Mladenovic cu scorul de 7-5, după o oră şi trei minute de joc, deşi românca a fost condusă la începutul setului cu 2-0.

Românca a început cu dreptul setul doi şi a condus cu 2-0, însă franţuzoaica a făcut break la 2-0 şi mai apoi a egalat pe propriul serviciu. În cele din urmă s-a ajuns la tie-break, unde Mladenovic s-a impus cu 7-5 şi finala s-a decis în setul trei.

În debutul setului trei, Halep a ratat două mingi de break. Iar la scorul de 1-1, românca a izbuzit să facă break şi să preia conducerea în set cu 2-1 şi mai apoi cu 3-1 pe propriul serviciu. La 4-2 Halep a făcut din nou break, a servit şi a câştigat setul trei cu 6-2.

Românca şi-a adjudecat victoria la capătul unui meci extrem de greu care a durat două ore şi 44 de minute.

Simona Halep va primi 1000 de puncte și va pleca acasă cu fabuloasa sumă de 1,043,680 de euro iar de luni revine pe locul patru mondial.