Vis împlinit pentru Simona Halep. Românca a devenit în premieră Regină la Roland Garros. Numărul unu mondial a învins-o în finală pe americanca Sloane Stephens.

A treia oară a fost cu noroc pentru Simona Halep la Roland Garros. Românca a cucerit în premieră turneul ei favorit.

Simona Halep nu a început prea bine finala cu Sloane Stephens. Românca a fost crispată, a jucat slab şi a comis foarte multe erori. În mod surprinzător, americanca a jucat foarte solid şi a reuşit să câştige primul set cu 6-3, după 44 de minute de joc.

După un prim set slab, Halep a început să joace mult mai bine în cels ecund pe care l-a şi câştigat cu 6-4 după 47 de minute de joc consistent.

Câştigarea setului doi a descătuşat-o pe Halep care a defilat în setul trei pe care la câştigat cu 6-1. Este primul Grand Slam din carieră cucerit de româncă după ce a pierdut trei finale de Grand Slam, două la Paris în 2014 şi 2017 şi cea de la Australian Open din 2018.

Trofeul vine la 40 de ani distanţă de când românca Virginia Ruzici, actualul manager al lui Halep, câştiga în premieră turneul de la Roland Garros. În urmă cu 10 ani, Simona Halep câştiga turneul de tenis de la Roland Garros, la junioare.

Graţie acestei victorii incredibile, Simona Halep va primi 2000 de puncte WTA care-i consolidează poziţia de lider până cel puţin la turneul de la Wimbledon din iulie, şi un cec în valoare de 2,2 milioane de euro.