Simona Halep mai bifează încă o perfomanţă care i se adaugă la celebrul palmares, cel mai impostant din istoria tenisului românesc feminin. Românca a reuşit în luna martie cea mai frumoasă lovitură.

Simona Halep a ieșit pe primul loc într-un sondaj realizat de wtatennis.com după ce a fost votată pentru ”cea mai frumoasă lovitură a lunii martie”.

Celebra lovitură a fost reușită în meciul pierdut de Halep cu Radwanska, la Miami, în turul 3. Simona a câștigat detașat, 81% dintre voturile celor care au accesat site-ul mai sus menționat.

„Nu este uşor să o baţi pe Radwanska, dar Simona a reuşit asta, cel puţin în punctul care a strâns cele mai multe voturi la « lovitura lunii martie». Backhand-ul superb al lui Halep a pus punct unui schimb în care ambele jucătoare au acoperit fiecare inch din suprafaţa de joc”, scrie wtatennis.com.

Florin Segărceanu, căpitanul echipei de Fed Cup a României, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor spune că lui Halep îi e greu să-şi câştige serviciul din cauza înălţimii.

Cel mai greu e să-și câștige serviciul. Sunt mulți jucători în această situație, chiar și eu (zâmbește). Cred că înălțimea nu este un dezavantaj, ea este obișnuită în momentul de față și tenisul ei este de așa natură. Toate jucătoarele noi care vin sunt modelate pe stilul acesta de joc rapid, în forță. Uneori dacă știi să joci cu ele tactic, poate să fie un avantaj. Singurul lucru de care are nevoie și zic eu că și l-a îmbunătățit este serviciul. Pentru că serviciul la Australian Open s-a văzut, a fost altceva și a ajutat-o foarte mult. Totul stă în puterea ei de a-l face. În momentul în care te antrenezi foarte mult și foarte bine, mai reglezi anumite lucruri și ajungi să ai încredere. Este o armă de care ai nevoie„, a declarat Florin Segărgeanu pentru Gazeta Sporturilor.

Simona Halep va reveni pe teren în perioada 21-22 aprilie în Fed Cup, contra echipei Elveţiei. Iar din 23 aprilie, românca este principală favorită la turneul de la Stuttgart unde în 2017 s-a oprit în semifinale.