Simona Halep scrie istorie pentru tenisul feminin pe tărâm asiatic. A învins-o pe Jelena Ostapenko şi devine numărul unu mondial în tenisul feminin.

Simona Halep a reuşit sâmbătă, o performanţă uriaşă. A devenit prima româncă din lume care devine numărul unu mondial în tenisul feminin.

Halep şi-a luat revanşa în faţa letonei şi graţie acestei victorii, românca urcă pe locul unu mondial.

Simona Halep a jucat fabulos în primul set pe care l-a adjudecat cu scorul de 6-2 după 38 de minute de joc.

Românca a început cu break semifinala cu letona, iar la 4-2 a bifat cel de-al doilea break după 10 minute de joc şi abia cu cea de-amcincea minge de break. A fost o adevărată luptă între cele două jucătoare, însă Halep a ineşit învingătoare. Astfel că după 38 de minute de joc, românca a câştigat setul inaugural cu 6-2.

În setul doi, Halep şi-a menţinut nivelul bun de joc şi a reuşit break la scorul de 2-2. Însă, letona a fost mai insistentă şi a reuşit să facă re-break foarte rapid. Halep a pesat-o pe Ostapenko şi a obţinut break-ul la 4-4, fapt ce a adus-o pe Halep în postura de a servi pentru meci, finală şi locul unu mondial.

Lucru care s-a şi întâmplat. Halep e noul numărul unu în tenisul feminin. Duminică, Halep va juca finala de la Beijing contra învingătoarei semifinalei disputate de Petra Kvitova şi Caroline Garcia.