Simona Halep a abandonat duminică seară, în finala turneului de tenis de la Toronto din cauza problemelor medicale. Românca a reușit să câștige în mod dramatic setul doi după care, în setul trei, la scorul de 3-0 a abandonat partida.

Simona Halep a ratat șansa de a-și trece în palmares un nou trofeu WTA. Căldura prea mare de la Toronto, oboseala și o adversară dificilă, au fost elementele care au determinat-o pe româncă să abandoneze partida. Însă nu înainte de a câștiga cu ultimele puteri, în mod dramatic, un set doi în tie-break.

Simona Halep a jucat foarte slab, haotic și inconstant în primul set pe care l-a și pierdut în tie-break cu 6-7(5-7) după o oră și 9 minute de joc. Halep a început catastrofal setul,  pierzându-și de trei ori la rând serviciul, și l-a încheiat în genunchi. Deși a condus cu 4-1 în tie-break, a cedat în mod inexplicabil cu 5-7 pe propriul serviciu la prima minge de set a elveciencei.

După un prim set ciudat pierdut la limită în tie-break, Simona Halep a câștigat în mod dramatic setul doi, în tie-break. și-a pierdut și primul serviciu în setul doi, a fost condusă și cu 4-2, și 5-3, dar a reușit să egaleze la 5-5, în ciuda faptului că se simțea foarte rău și că a avut nevoie de îngrijiri medicale.

La 5-5, în mod incredibil, Halep a reușit să facă break și să preia pentru prima dată conducerea în set după care și-a pierdut din nou serviciul și s-a ajuns la tie-break unde s-a impus cu 7-4.

Însă Halep nu a mai avut puterea să revină în meci și după ce și-a pierdut primele două servicii în setul trei și s-a văzut condusă cu 3-0, românca a abandonat partida invocând motive medicale.

Pentru accederea în finala de la Toronto, Simona Halep și-a asigurat un cec în valoare de 227.640 dolari și 585 puncte WTA. În timp ce elvețianca își trece în palmares, la doar 18 ani, primul să titlu WTA Premier 5 din carieră.