Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana a fost adus miercuri seară, de la Castelul Peleș și depus în Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei di Capitală.

Cortegiul funerar al Reginei Ana a părăsit miercuri după-amiaza Castelul Peleș, îndreptându-se către București unde sicriul cu trupul neînsuflețit al Majestății Sale a fost depus, pentru următoarele două zile, la Palatul Regal în Sala Tronului.

Aici va fi oficiată o rugăciune catolică, prezidată de arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu, în prezența reprezentantului Patriarhiei Române, IPS Iosif, mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale.

Joi și vineri, între orele 8,00 și 22,00, toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Reginei Ana vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal.

Miercuri, de-a lungul întregii zile, pe la catafalcul Reginei Ana au trecut pentru a aduce un ultim omagiu Președintele României Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloș și vicepremierii Vasile Dîncu și Costin Borc, membri ai Guvernului, patriarhul Daniel, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, președintele interimar al Camerei Deputaților, Florin Iordache, liderul PSD, Liviu Dragnea, și fostul președinte Emil Constantinescu.

La catafalcul Reginei Ana au venit și numeroși reprezentanți ai Corpului Diplomatic acreditat la București și președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, împreună cu soția.

Slujba de înmormântare a Reginei Ana este programată pentru sâmbătă, în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeș.

Regina Ana a murit pe 1 august, la Spitalul din Morges, în Elveția.