Toţi cei care au iubit-o și admirat-o pe jurnalista Cristina Țopescu îi pot aduce doar azi, un ultim omagiu, la cimitirul Bellu din Capitală.

Familia Cristinei Ţopescu a anunţat că azi, la ora 14.00, sicriul cu trupul neînsufleţit al acesteia, va fi depus la Capela de la Bellu iar joi trupul va fi incinerat.

„Cu mare tristeţe anunţăm prematura trecere în nefiinţă a Cristinei Ţopescu. Pe această cale vă aducem la cunoştinţă că trupul neînsufleţit va fi depus la capela cimitirului Şerban Vodă (Bellu) miercuri, 15 ianuarie, ora 14.00. Va fi incinerată conform propriei dorinţe în data de joi, 16 ianuarie 2020, la Crematoriul Vitan Bârzeşti. Familia îndurerată. Rugăm păstrarea decenţei şi a discreţiei cuvenite unor astfel de momente grele”, se arată în comunicatul remis de familia Cristinei Țopescu.

Incinerarea se va face fără inima Cristinei Ţopescu. Medicii legişti au scos inima acesteia şi au introdus-o într-un recipient special cu lichid pentru a o studia în vederea stabilirii cauzei morţii.

Nu se ştie ce se va întâmpla cu inima după ce va fi sabilită cauza morţi.

Cenuşa rezultată din arderea cadavrului Cristinei Ţopescu va fi dusă la Oradea, acolo unde s-a născut şi copilărit aceasta.

Cristina Ţopescu nu va avea parte de slujbă de pomenire întrucât Biserica Ortodoxă Română nu este de acord cu incinerarea şi drept urmare a interzis preoţilor să facă vreo ceremonie religioasă.