Sfaturi utile si idei pentru redecorarea apartamentului

Atunci cand se instaleaza monotonia si o stare generala de disconfort in vietile noastre, cautam un mod de a produce o schimbare. Pentru a ne induce o stare de bine si de confort, alegem de cele mai multe ori sa ne redecoram locuinta. Este un mod de a schimba aerul din locuinta, dar si de a trai intr-o atmosfera diferita, reimprospatata.

O schimbare nu necesita in mod special investirea in proiecte mari sau costisitoare, posibilitatile de a face acest lucru fiind nelimitate. Nici realizarea unui deranj deosebit in vederea producerii acesteia nu este obligatoriu. Iti prezint o serie de idei pe care le poti avea in considerare in situatia in care iti doresti sa “schimbi aerul” din locuinta si sa te bucuri de un camin calduros si primitor.

Cum poti sa iti redecorezi apartamentul?

Atunci cand lucrurile au tendinta sa se aglomereze, sa nu le mai gasesti un spatiu in care sa le asezi, ai nevoie de o solutie pentru depozitare. Daca iti place sa ai o casa practica, dar in acelasi timp si moderna, te poti folosi de polite pentru acestea, reusind in acest fel sa decorezi intr-un mod unic si peretele. Nu este doar o solutie la indemana pentru a mentine casa organizata, dar te poti ajuta de culori inedite si diverse forme pentru ca tot ce depozitezi sa iti ofere un plus la capitolul estetic. Astfel, maruntisurile de prin casa (suveniruri, carti, rame foto si alte lucruri micute si usoare) vor avea locul propriu si iti va fi si mai usor sa le gasesti.

Daca esti total in lipsa de idei privind redecorarea apartamentului, te poti orienta dupa modul in care sunt amenajate hotelurile de lux sau orice alt spatiu in care ai poposit si ti-a oferit un confort optim. Indiferent daca este vorba despre imobilul in care locuiesti deja de ani bun sau de unul dintre numeroasele apartamente noi Brasov sau oricare ar fi orasul de provinienta, ai oportunitatea de a-ti face din proprietate ceea ce poti numi cu adevarat un camin.

Ce faci atunci cand mobilierul sau anumite obiecte au inceput sa isi piarda din luciu, sa se invecheasca? Gasesti solutii pentru orice problema. Spre exemplu, vopseaua iti poate deveni un adevarat prieten in acest caz. Poti sa apelezi cu incredere la ea pentru a oferi dormitorului tau un nou aspect. Aplica un strat nou pe noptiera de langa pat sau pe tablia din lemn a acestuia. Vei vedea ca vei da un strop de viata incaperii.

Daca vrei sa faci o schimbare, insa situatia financiara nu te avantajeaza in perioada aceasta, orienteaza-te dupa ceva care, desi pare insignifiant, va face o diferenta majora. Astfel, inlocuieste mocheta sau covorul din living ori din dormitor cu una intr-un ton mai indraznet sau care are un imprimeu mai deosebit.

In cazul in care beneficiezi de un spatiu restrans, ii poti da senzatia de spatiu mai mare cu ajutorul unor oglinzi supradimensionate. Poti sa le pozitionezi fie in living, fie in holul de la intrare. Poti oricand sa inlocuiesti accesoriile marunte din casa (baie, sufragerie, dormitor, bucatarie) si sa obtii astfel un aspect nou diferit. Asadar, indiferent daca te-ai mutat recent in unul din acele apartamente noi Brasov sau din orasul in care stai, sau pur si simplu vrei sa produci o schimbare in apartamentul pe care deja il locuiesti de ceva timp, ai in vedere aceste aspecte atunci cand simti nevoia de schimbare.