Alaptatul este un start optim pentru viata bebelusului din absolut toate punctele de vedere, cum ar fi sanatatea, domeniul emotional si nutritia. In momentul in care alaptarea la san s-a terminat sau din diverse motive nu este posibila se recomanda trecerea la formule de lapte adaptate varstei mictului. Alegerea laptelui de vaca nu este o solutie buna. Se reocomanda lapte praf Hipp, acesta fiind unul dintre cele mai apreciate tipuri de lapte.

Cum se prepara lapte praf hipp cu formula specifica?

In primul rand este foarte important ca micutul sa primeasca cel mai bun lapte praf, in conformitate cu varsa sa. Se pot alege mai multe formule de lapte praf Hipp potrivite situatiei specifice a copilului.

Pregatirea in mod corect a laptelui praf este foarte importanta, deci parintii ar trebui sa citeasca cu mare atentie instructiunile si sa le respecte. Prea multa pudra sau prea multa apa genereaza un lapte complet nepotrivit pentru nevoile bebelusului.

Laptele matern este mereu curat, insa laptele praf se poate contamina cu bacterii si poate genera anumite probleme gastrice si intestinale copilului. De aceea este recomandat ca parintele sa se spele foarte bine pe maini inainte de a face laptele.

Se recomanda utilizarea apei speciale pentru bebelusi si nu a apei plate simple, care poate fi foarte bogata in minerale si nepotrivita pentru rinichii extrem de firavi ai copiilor. Apa imbuteliata nu trebuie fiarta ci doar putin incalzita.

Este recomandat sa fie cumparate doze de apa mici, de maxim 500 ml, pentru ca dupa ce sticla de apa a fost desfacuta este posibil ca ea sa fie contaminata cu microbi din aer in momentul in care este deschisa in repetate randuri.

Utilizand sticle mici bebelusul nu va bea apa veche. Bebelusii au sistemul digestiv extrem de sensibil si sunt in plin proces de dezvoltare, moment in care se formeaza flora bacteriana din stomac, care va oferi o protectie naturala copilului.

De aceea este bine sa fie respectate instructiunile existente pe cutia de lapte rpaf si sa se adauge cantitatea de apa necesara pentru prepararea laptelui. In cazul in care se obtine un lapte prea concentrat, bebelusul poate sa se deshidrateze, iar daca laptele este mult prea diluat nu primeste cantitatea necesara de nutrienti.

Biberonul trebuie agitat bine iar bebelusul va fi hranit imediat. La 30 de minute dupa ce se prepara laptele el incepe sa se strice. Laptele ramas nu trebuie pastrat pentru a fi administrat ulterior.

Laptele formula este preparat doar cu cateva minute inainte de administrare. Procesul de preparare nu dureaza mult. Deoarece formula de lapte preparat se poate altera asa cum orice aliment depozitat in frigider va ajunge mai devreme sau mai tarziu sa se strice.

Dupa fiecare masa se spala bine cu sapun si apa biberoanele, tetinele si capacele. Pot fi puse si la masina de spalat vase sau in sterilizator pentru distrugerea microbilor. Tinand cont de toate aceste specificatii, fiecare parinte va reusi sa prepare laptele perfect pentru bebelusul sau.