Alegerea unui covor trebuie să vizeze în primul rând nevoia estetică. Dincolo de acest aspect ţine de nevoie, partea practică cât şi de partea vizuală. Un complex de aspecte ce ne uneşte până la urmă într-un punct comun de genul alegerii unor covoare de calitate

Greşeli facem cu toţii, însă până când să investim banii în ceea ce va fi un regret ulterior, iată care sunt sfaturile de care ai nevoie în această misiune:
• Dimensiunea perfectă. Exact ca în poveştile cu nemulţumiţi, ai nevoie de un covor nici prea mare nici prea mic. În ceea ce priveşte dimensiunea sa şi cum se încadrează în decorul casei trebuie să echilibrezi totul. Măsura ideală este acel covor cu 12 cm mai mic faţă de suprafaţa totală a încăperii unde se va plasa.
Tipul de material. Există atât de multe încât nici nu vei şti ce anume să alegi. Adaptează totul în funcţie de ceea ce înseamnă gradul de trafic al încăperii şi nu numai. Spre exemplu un covor din iută este echilibrul perfect între calitate şi rezistenţă, fiind un covor bun mai ales pentru cei care deţin un animal de companie. Nici covoarele din lână nu sunt de ignorat în preferinţe.
Modelul. Deşi ţine de o chestiune de gusturi să nu uităm că un covor cu model este cel care poate da profunzime unei încăperi întregi. Ţine cont de asta şi alege ceva tineresc, un model viu şi amplu pentru a da o notă de personalitate, elegantă şi atrăgătoare întregii încăperi.

Nu confunda covorul cu o mochetă. Asta pentru că de regulă mocheta suplineşte nevoia de a acoperi întreagă podea, indiferent de tipologia acesteia.

Se ţine cont de nevoia de a pune mochetă dintr-un capăt al altuia şi deşi este şi cu scop estetic un covor este net superior din acest punct de vedere. Nici combinate nu este o idee prea bună asta că se ţine cont de o alegere potrivită.

Cât despre culoarea în sine este din nou o chestiune de gust. Cu toate acestea alege ce se potriveşte cu camera, cu pereţii, dar nu te sfii să alegi şi un contrast.

Ţine minte că elementele de decor se aleg în funcţie covor şi de pereţi şi nu invers, deci ar cam trebui să ai marele avantaj de a alege liber.

Nu te avânta să alegi un covor prea încărcat totuşi pentru că acesta nu va fi singurul element plasat într-o încăpere.

Ca o completare a casei, ca un plus adus luminozităţii şi a decorului casei se pare că un covor are un rol cu mult mai important faţă de ce credem la început.

Indiferent sub ce formă vine, cu ce tip de design, rolul său este mereu acelaşi, de top în ce priveşte estetica camerei şi mai apoi partea practică.