Baia este o încăpere esențială pentru rutina zilnică de îngrijire. Fie că vorbim de o baie mică sau una de dimensiuni mari, aceasta trebuie să beneficieze de o caracteristică fundamentală pentru a-ți oferi un sentiment plăcut de relaxare de fiecare dată când o vei utiliza, și anume, o organizare impecabilă și eficientă. O baie organizată stabilește o estetică reconfortantă pentru fiecare utilizator. 

Îți prezentăm mai jos câteva idei pentru o organizare eficientă și sfaturi pentru a oferi spațiului o notă personală. 

Beneficiile unei băi organizate

  • Curățenia se va realiza fără efort și mult mai rapid, deoarece nu trebuie să strângi obiectele înainte de a curăța blatul de baie, cada sau cabina de duș.
  • Având toate obiectele depozitate în locuri specifice, nu mai trebuie să petreci mult timp căutând ceea ce ai nevoie pentru rutina de dimineață sau de seară.
  • Vei obține un design aerisit, modern și minimalist, care te va încânta din punct de vedere vizual de fiecare dată când vei intra în baie. 

Cum să organizezi baia

Pe un blat aglomerat cu obiecte de îngrijire personală, prosoape suplimentare sau consumabile pentru păr și machiaj, poate fi complicat să găsești rapid ceea ce cauți. Ideea din spatele sfaturilor de organizare a băii este aceea de a depozita obiectele în locuri previzibile, pentru a găsi elementul de care ai nevoie cât mai rapid posibil.  

Există o mulțime de idei de organizare a băii, iar secretul este să le alegi pe cele care îți completează atât baia, cât și stilul personal. Este important să fii creativ și să iei în considerare o varietate mare de soluții.

  • Pentru prosoape sau obiecte de îngrijire personală mai voluminoase, alege integrarea unor coloane și dulapuri. În funcție de designul și dimensiunea băii, poți alege modele cu montaj pe pardoseală, suspendat sau încastrat. 
  • Pentru băile mici, optează pentru dulapuri suspendate deasupra vasului WC sau dulapuri suspendate cu oglindă pentru zona lavoarului. 
  • Pentru articolele care beneficiază de o estetică aparte și pot fi lăsate la vedere, alege nișe de perete încastrate sau semi încastrate. Datorită designului perfect și elegant se vor potrivi armonios în orice baie.

Analizează cantitatea de spațiu utilizabil în zona pe care o organizezi, luând în considerare dimensiunile pieselor de mobilier pentru depozitare. Aranjează articolele de toaletă în funcție de spațiul disponibil și de modul în care le folosești în rutina zilnică.

Cum să organizezi zona cabinei de duș 

Articolele de îngrijire personală lăsate pe cădița de duș pot fi un pericol de împiedicare. În plus, din punct de vedere estetic, nu oferă o imagine reprezentativă pentru o baie modernă și elegantă.

Alege o etajera baie modernă și de calitate, pentru a păstra corespunzător și la îndemână toate obiectele. Pentru cabinele de duș cu montaj pe colț sunt recomandate polițele de colț. O mulțime de modele sunt disponibile pe germanquality.ro. 

Pentru o amenajare în stil industrial îți recomandăm o poliță din metal, cu finisaj negru, precum modelul de mai jos din gama Deante Mokko. Montajul se realizează extrem de simplu, direct pe cabina de duș, fiind potrivită pentru un paravan de duș walk-in în stil minimalist. 

Deante Mokko – GQS German Quality

https://www.germanquality.ro/deante-mokko-polita-de-dus-dubla-pentru-cabina-de-dus-h25-cm-negru.html 

De asemenea, îți recomandăm polița din sticlă satinată și metal Grohe Allure, cu finisaj cupru mat pentru o baie modernă, în care accentul este pus pe rafinament și eleganță. Suprafața cu finisaj cromat oferă un luciu superior pe termen îndelungat, rezistență la zgârieturi și permite curățarea ușoară a acesteia. 

Grohe Allure – GQS German Quality

https://www.germanquality.ro/grohe-allure-polita-de-sticla-60-cm-cupru-mat-brushed-warm-sunset.html 

Urmează sfaturile de organizare a băii care se potrivesc cel mai bine spațiului din baie și stilului tău de viață. Te vei bucura în fiecare zi de un cadru ordonat și relaxant!

sursa foto: https://drive.google.com/file/d/1sjeWond3sIWUOEXxZ52Llv-MRWrwNchq/view?usp=sharing