Părinṭi se gândesc mereu cu responsabilitatea specifică ce tip de mobilă dormitor copii să aleagă. Nu este vorba numai de aspectul ce ţine de partea estetică, ci şi de nevoie, de spirit practic şi de dimensiuni potrivite vârstei. Un complex de aspecte care determinǎ alegerea ce în cele din urmă, te ţine pe loc, în dileme.

Camera de copil – stil simplist

Din punct de vedere al nevoii părinţii se gândesc la partea strictă. Un pat, un dulap şi o masă cu scaune reprezintă minimul necesar. Dacă iniţial patul este mic, dulapul sau dressing-ul se alege de regulă cu gândul pe termen lung.

Un astfel de set poate veni şi în varianta compactă, de unde şi posibilitatea de a alege ceva complex. Patul se poate integra la fel de bine într-un tip de mobilă ce include de asemenea şi dulapuri. Spaţiul de joacă poate fi reprezentat de spaţiul mesei şi scaunelor, de mici dimensiuni şi cu un design specific.

Camera de copil – stil modern

O dată cu vârsta apar alte şi alte nevoi. Aşa că mobilă din camera copilului este pe măsură pretenţiilor de la perioadǎ la perioadǎ. Cu toate acestea seturile rămân în topul preferinţelor. Acestea permit o aranjare mai bună a camerei, pentru a avea şi spaţiul necesar pentru joacă. Patul se completează cu dulapuri înalte cât camera, dulapuri vaste cu numeroase spaţii de depozitare.

În funcţie de vârstă se alege patul ce se poate plia, cel stabil fiind o soluţie pentru camera ce permite un spaţiu mai mare.

La capitolul culori există varietate în opţiuni. Se doresc culori vii şi cât mai atractive, însă în egală măsură care sǎ se integreze perfect. Prea mult roz intens, prea mult verde neon sunt aspecte care supără la un moment dat. Combinaţiile nu au cum să lipsească aşa că armonia din verde şi galben, maro, alb şi roz sau roz şi portocaliu sunt doar câteva idei.

Camera de copil – tendinţe

Nu mai este o surpriză faptul că părinţii îşi doresc un stil personalizat a camerei pentru copil. Aceştia pun la punct până la ultimul detaliu ce ţine de camera celui mic, aranjată încă de dinaintea venirii acestuia pe lume. Desigur, tendinţele variază de la caz la caz aşa că se doreşte a alege un stil care să se potrivească şi peste ani. Din acest punct de vedere mobila este aleasă cu iz clasic, un stil ce nu moare niciodată.

Mobila albă, simplă, poate chiar sobră, care să completeze pereţii decoraţi reprezintă un stil deja comun. Trendurile dictează verdele crud, bejul, culori ce se pretează destul de uşor oricărei situaţii, indiferent dacă este vorba de camera unui băiat sau a unei prinţese. De asemenea, rămân în vigoare şi trendurile ce ţin de decoraţiuni specifice şi anume personaje sau simboluri din desenele animate însă nu un stil încărcat ci mai degrabă cel plăcut, armonios.

Indiferent de opţiune, de preferinţe, de gust părinţii au opţiunea mobilǎ realizată la comandă, marele avantaj de a face ca dorinţele să se proiecteze în realitate.