Există o tendință în ceea ce privește modul de organizare a unei înmormântări, aceea de a alege serviciile funerare complete, cumulate. În astfel de momente nu este timp de a sta prea mult de gânduri, de a ezita și a întârzia prea mult evenimentul funerar.

Acum mai mult ca oricând agențiile de profil se întrec în oferte, pachete de servicii și varietate de opțiuni puse la dispoziție pentru familia îndoliată.

Primele măsuri sunt și cele care permit organizarea ulterioară, însemnând constatarea decesului, continuând cu preluarea defunctului pentru toaletare și îmbălsămare. În unele cazuri există și distanțe destul de mari, ceea ce poate însemna chiar și o zi necesară doar pentru a avea înapoi trupul neînsuflețit și pregătit pentru priveghere. Există însă și varianta de morgă mobilă, pentru a îmbălsăma în condiții optime, nu doar la sediul firmei.

Ce oferte lansează agențiile de profil

Pentru bucureșteni spre exemplu Rarox este una din recomandări, o firmă de pompe funebre ce pune la dispoziție servicii complete și variate. Morgă mobilă, constatarea decesului, transport funerar pentru defunct sau pentru persoanele care participă la înmormântare. În plus, pachetele de servicii sunt și ele variate.

O noutate aici ține și de posibilitatea de a plăti serviciile cu talonul de pensie al defunctului. Metoda este chiar binevenită, în condițiile în care orice familie îndoliată este copleșită de cheltuielile ce se impun încă din primul minut de după deces. Așadar, substituind timpul alocat pentru a deconta ajutorul de înmormântare oferit de stat, Rarox pune la dispoziție pachetele de servicii aferente cuantumului acestui ajutor, plătite pe baza actului care dovedește statutul de pensionat – ultimul talon de pensie.

Mai mult decât atât, pachetele de servicii au varietate și se pot mula pe bugete diverse, până la cele de lux inclusiv. Aparte de acestea, aceeași firmă poate fi însărcinată să organizeze parastasul, să execute fotoceramică, să pună la dispoziție coșul pentru biserică. Tot de aici poate fi solicitat capacul frigorific sau catafalcul, iar pentru cei care sunt interesați de incinerare, toate procedurile și demersurile pentru aceasta pot fi realizate tot prin agenții Rarox. Detalii aici.

Care sunt cerințele unei familii îndoliate

În contextul actual pare că este mai greu ca unele servicii funerare să fie înlocuite. Primele cerințe pe care o familie îndoliată le va adresa unei agenții de pompe funebre se referă la constatarea decesului. Urmează alegerea sicriului, coroanei de flori și a crucii, de obicei preferința este că cele două elemente să fie de aceeași culoare și esență de lemn. Din gama social sunt cele prelucrate modest, cele standard încep să fie mai pretențioase, lucioase, cele din gama mediu au și detalii sculptate, în timp ce gama de lux este cu mânere, pot avea capac care se deschide parțial, cu geam, finisate elegant.

Nelipsit din lista de cerințe este și transportul, pentru că defunctul nu poate fi transportat oricum. Trebuie însă specificat fiecare transport și ce anume preferă fiecare – adus și depus în sicriu, depus la capelă, transport la domiciliu, în ziua înmormântării de la biserică la cimitir.

Prețurile nu sunt standard și diferă în funcție de preferințe. Indiferent de buget însă, se vor găsi și opțiuni adaptate.