Vara bate la ușă iar sezonul nunților și al vacanțelor se apropie cu pași repezi. După doi ani de restricții datorate pandemiei și mai nou razboiului de langă noi, anul 2022 se anunță plin de evenimente pentru industria nunților și pentru turism.

Prin urmare mulți prestatori de servicii foto video vor fi ocupați în această perioadă datorită cererii semnificative pe acest sector de activitate iar găsirea unui cameraman sau a unui fotograf bun poate fi o sarcină anevoioasă pentru tinerele cupluri de miri.

După doi ani de restricții severe foarte multe evenimente au fost reprogramate ceea ce a dus la crearea unei presiuni din partea cererii pentru prestatorii de servicii foto video de nuntă. Multe evenimente din anii trecuți au fost reprogramate iar peste astea a venit și anul acesta cu un val de cerere pentru servicii specifice de filmare sau fotografiere nuntă. Prin urmare în această vară fotografii și cameramanii de nuntă vor fi la căutare iar viitorii miri vor trebui să acorde ceva timp pentru a identifica un colaborator potrivit pentru a le furniza servicii foto-video de calitate potrivite așteptărilor și bugetului lor. Prin urmare iată câteva aspecte generale la care să fiți atenți în procesul de selectare a fotografului sau cameramanului pentru nunta voastră.

1.Site de prezentare îngrijit cu informații clare

Site-ul de prezentare este cartea de vizită a cameramanului sau fotografului de nuntă cu care veți colabora. Prin urmare un prestator fără site de prezentare nu poate fi de încredere. Dacă există totuși un site de prezentare trebuie să fim atenți la modul de prezentare, la relevanța informațiilor, aranjarea în pagină și aspectul general al site-ului. Un site care prezintă servicii foto amestecate cu servicii de sonorizare, cu fum greu, servicii de machiaj, cu o grafică neîngrijită nu poate fi considerat de încredere și capabil să furnizeze un serviciu de calitate ci mai degrabă un serviciu de cantitate „all in one”.

2.Portofoliu filmări nunți și fotografiere nuntă funcțional

Există foarte multe  multe site-uri care promit multe însă nu au nici măcar o galerie de portofoliu funcțională. Este esențial ca un site care vinde servicii de filmare sau fotografiere nuntă să aibe un portofoliu funcțional și atractiv pentru a edifica clientului nivelul serviciilor oferite. Prin urmare dacă sunteți o mireasă sau un mire care apreciați calitatea materialelor foto-video vă sfătuiesc să țineți cont de aceste aspecte în detrimentul numarului de megapixeli ai aparatului foto sau video.

3.Ofertă de servicii foto video publică

Antamarea unui cameraman sau fotograf este o mică parte din bugetul de timp alocat cu organizarea unei nunți. Prin urmare sunt de apreciat site-urile care oferă informație rapidă legată de oferta de preț pentru serviciile foto video. Există numeroși cameramani sau fotografi de nuntă care nu fac publică oferta de preț și aceasta nu este o atidudine de condamnat. Puteți face o cerere pe formularul de contact și să obțineți ofera completă. Dacă însă trece mai mult de 12 ore și nu ați primit nici un raspuns la cerere sfatul ar fi să căutați mai departe pentru ca avem de-a face fie cu o problemă tehnică, fie o neglijență din partea prestatorului în urmărirea mesageriei, ori poate prestatorul este în negocieri cu alt cuplu pentru aceiași dată. Ideia este că nu merită să stați intr-o stare de incertitudine pentru că timpul trece repede și lucrurile trebuiesc stabilite pas cu pas și fără emoții.

4.Transparența comunicării

Este foarte important să se comunice transparent în ambele sensuri pentru a se evita eventuale ulterioare neplăceri cauzate de neindeplinirea unor așteptări care nu au fost dimensionate corect. Spre exemplu exista colegi de breaslă care stiau ca merg să filmeze un botez și au ajuns la o nuntă cu botez. Au venit pregătiți sa filmeze câteva ore și de fapt a trebuit să filmeze mult mai mult pentru că o nuntă este mult mai solicitantă ca un botez. În alt caz mirii au dorit un film scurt de 45 min de la nunta lor și au primit un „roman foileton” plictisitor de 3 ore. Printr-o bună comunicare aceste aspecte pot fi evitate și colaborarea client prestator poate fi una de succes.

5.Viteza de reacție la solicitările clientului

Viteza de reacție împreună cu transparența comunicării duc întotdeauna la o colaborare de succes între miri și fotograful sau cameramanul de nuntă. Este important să comunicăm clar și de la început care sunt dorințele și asteptarile noastre ca și client legate de filmul sau fotografiile de nuntă iar de cealaltă parte să comunicăm clar clientului ce se poate rezolva în legătură cu cererea sa.

Filmul nunții sau fotografiile de la nuntă nu sunt o rețetă care trebuie urmată pas cu pas pentru a ajunge la un produs de calitate. Deși per ansamblu momentele principale ale nunților sunt repetabile există oameni, locuri, atitudini și obiceiuri care fac unic acest eveniment și pentru care merită să acordați atenție atunci când apelați la un serviciu de filmări nunți sau fotografiere de nuntă.