Suntem o societate dinamica si nu concepem un altfel de ritm pentru tot ce inseamna viata de zi cu zi. La nivel mai mare, de business, dinamica serviciilor ridica nevoia de transport aproape in mod constant. Constructii, boom-ul imobiliar, serviciile alimentare, comertul sunt rand pe rand exemple ale acelor domenii care cer frecvent transporturi agabaritice si nu doar de acest fel.

O companie de transport marfa pare sa fie  o necesitate constanta a zilelor noastre. Din fericire, exista pe piata astfel de  companii, cu tot felul de servicii incluse. Acestea se raporteaza nu doar la piata interna, ci si la cea internationala. Tinand cont ca antreprenorii importa echipamente, produse din strainatate, au nevoie sa se bazeze pe companii de profil alaturi de care sa isi duca la bun sfarsit o relocare sau pur si simplu transportul de marfa sau de echipamente, punand bazele unui business.

Colaborarea pe care si-o doreste orice afacerist – profit si eficienta

In materie de transport lucrurile par sa fie predictibile, in conditiile in care activitatea in sine consta in a muta echipamente, produse din punctul A in punctul B. In practica insa, lucrurile sunt mai complicate si depind de mai multi factori. Cert este ca orice afacerist isi doreste chiar daca transportul este masiv, agabaritic, modul in care se realizeaza sa fie fara batai de cap. Holleman.ro este asadar o recomandare, dispunand de toate mijloacele pentru optimizarea timpului dedicat unui transport de mari dimensiuni.

Cerinte absolut pentru cei interesati de transporturi agabaritice se refera la o echipa dinamica, cunoscatoare a cadrului legal, dar si profesionista. Incepe totul cu parcul auto, caci ce faci fara mijloacele practice si anume utilajele necesare. Daca ne referim la Holleman, un nume de reper pentru sectorul de transporturi, atunci remarcam ca in parcul auto propriu se regasesc cap tractoare puternice si trailere specializate. Disponibili oricand sa preia o misiune cu greutate, la propriu, echipa Holleman are mijloacele esentiale pentru transporturile de acest fel – remorci modulare, trailere cu mai multe axe.

In functie de dotarea parcului auto, se va putea realiza orice tip de transport, de la cele ce implica utilaje de mari dimensiuni pana la cele ce tin de structuri, elemente grele, masive.

La curent cu legislatia in vigoare

Cei care activeaza in domeniu trebuie sa stie de asemenea care sunt incadrarile legale. Ori recent au existat ceva propuneri de schimbari in domeniu. Reglementarile de acest gen impun:

  • Un transport agabaritic se va realiza cu autorizatie speciala, AST, emisa de CNAIR.
  • Conducatorul auto trebuie sa fie pregatit si sa cunoasca limba romana. O astfel de reglementare echivaleaza cu cea existenta in Germania, unde conducatorul auto trebuie sa fie cunoscator al limbii.
  • In cazul vehiculelor care dispun de platforme extensibile, dimensiunea sa maxima sa fie considerata cea constructiva.

Transportul nu trebuie compromis sau intarziat, nu este initiat daca nu sunt respectate toate prevederile legale. Ori firma aleasa care sa realizeze transportul  necesar este aleasa asadar cu responsabilitatea implicita de a fi cunoscatoare a conditiilor optime de transport. Este de preferat ca firma sa poata sa se ocupe integral si de formalitati, incat clientul sa nu fie nevoit sa apeleze la terte colaborari pentru aceeasi misiune a unui transport agabaritic.

Din experienta se naste si aceasta extensie a serviciilor. Astfel, un transport intracomunitar va impune si nevoia de a avea alaturi un cunoscator in proceduri vamale. Acest aspect poate sau nu sa amane transportul, sa il intarzie, consecinte ce isi pun amprenta asupra unei afaceri.

Totul bun, dar cu ce pret

Nu este deloc de neglijat faptul ca serviciile de acest gen sunt complexe si cu mult mai greu de realizat. Totul vine la pachet cu un pret, ceea ce de multe ori face diferenta in alegeri. Recomandarile se indreapta spre alegerea unei companii cu experienta in domeniu, tinand cont si de aspectele adiacente, cum ar fi si coordonarea transporturilor multiple.

Holleman poate fi un bun exemplu de referinta aici. Portofoliul de clienti si reusite vorbesc de la sine, astfel incat, in acest tip de caz pretul este doar un element, absolut firesc inclus, cu alte cuvinte justificat.

Transporturile agabaritice sustin la randul lor bunul mers al unor business-uri, asadar sunt elemente cheie in lantul din care fac parte cresteri economice, dezvoltari pe mai multe sectoare de activitate, indeajuns incat sa se inteleaga responsabilitatea cu care se alege colaboratorul in transport.