Sezonul vacantelor si a temperaturilor ridicate se va termina curand, in timp ce iarna se apropie cu pasi repezi. Acesta este momentul ideal pentru o verificare amanuntita a masinii la un service auto profesional!

Schimbarea filtrului de aer este o prioritate si o gura de aer curat pentru masina ta. Pe timpul verii, praful si polenul se acumuleaza cauzand scaderea fluxului de aer si a puterii motorului. In general, inlocuirea filtrului de aer dureaza in jur de 30 de minute si este un process usor de executat, dar foarte important in acelasi timp. In marea majoritatea a cazurilor, un service auto de calitate va avea in lista serviciilor de mecanica auto si revizii auto sau periodice.

Verificarea bateriei si inlocuirea acesteia este o necesitatea in special daca aceasta are o vechime de 3-4 ani sau are probleme la pornire atunci cand temperaturile sunt ridicate. Un mecanic auto va recomanda schimbarea bateriei daca este cazul. Tine in portbagajul masinii cablurile de curent, in caz ca bateria cedeaza in timpul mersului!

Verifica anvelopele masinii pentru a fi sigur ca acestea sunt umflate corespunzator si suprafata lor asigura o tractiune eficienta pe suprafete umede, Poate ca nu este momentul sa te gandesti la schimbarea anvelopelor de vara cu cele de iarna, dar fii pregatit sa le schimbi in caz ca vremea se raceste brusc. Auto K9 ofera clientilor sai servicii de mecanica care includ: service roti si geometrie roti.

Verificarea motorului poate include schimbarea uleiului, antigelului, a furtunurilor si curelelor. Uleiul care este schimbat periodic, contribuie la mentinerea eficientei maxime a motorului. In functie de tipul de antigel, acesta poate fi inlocuit la fiecare 2 sau 5 ani. De asemenea, nu uita sa rogi mecanicul auto sa verifice starea furtunurilor pentru eventuale scurgeri si starea curelelor.

Lamele stergatoarelor de parbriz si lichidul de spalare trebuie inlocuite cu siguranta din cauza temperaturilor scazute care te pot surprinde de la o zi la alta. Este bine de retinut faptul ca lamele stergatoarelor de parbriz la cel mult doi ani de la achizitie.

Aceste interventii de baza sunt vitale pentru masina ta daca sunt realizate la timp. Daca le ignori, starea masinii se va agrava si vei fi nevoit sa scoti si mai multi bani din buzunar. Daca decizi sa te duci la o verificare periodica, nu uita sa verifici si data de expirare a inspectiei tehnice periodice.

Pe parcursul primaverii-verii, vopseaua masinii poate fi afectata de razele fierbinti ale soarelui, insecte si alti factori externi. Auto K9 dispune de servicii moderne de vopsitorie auto, iar specialistul iti poate recomanda anumite interventii, daca este cazul.

Service auto Bucuresti „Auto K9” colaboreaza cu cei mai importanti asiguratori auto de pe piata din Romania si te poate consilia gratuit. In functie de nevoie clientului, departamentul de asigurari auto va recomanda fie reparatii daune RCA, polita CASCO sau RCA sau asistenta in daune asigurari.