Serena Williams, principala favorită la turneul de Grand Slam de la Melbourne, s-a calificat joi, în finala de simplu feminin de la Australian Open 2015, după ce a eliminat-o în semifinale pe Madison Keys.

Serena Williams va juca finala de la Australian Open, cu rusoaica Maria Sharapova.

La șase ani de la ultima finală jucată la turneul de Mare Slam de la Melbourne, americanca este din nou în finală la Australian Open.

Americanca, principala favorită la Australian Open 2015, s-a impus joi, în semifinale în fața compatrioatei sale, Madison Keys, în două seturi, scor 7-6(7-5), 6-1.

Deși a început ezitant semifinala cu cea care în sferturi a eliminat-o pe sora ei, Venus, Serena a reușit să revină de la 2-0 în primul set și să se impună în tie break.

După un prim set strâns și echilibrat, terminat la limită în tie-break, Serena Williams a dominat copios setul doi pe care l-a și câștigat cu 6-2. Însă abia cu cea de-a noua minge de meci. Șapte le-a ratat pe serviciul lui Madison Keys, iar una pe propriul serviciu.

Astfel că Serena merge în finală unde va juca cu rusoaica Maria Sharapova, a doua favorită a turneului, pentru adjudecarea celui de-al șaselea trofeu la simplu la Australian Open.

Dacă va câștiga finala, Williams se menține pe primul loc în ierarhia WTA. Serena Williams a cucerit primul trofeu la Australian Open în anul 2003, următorul în 2005, apoi în 2007, 2009 și 2010.

Până în prezent, Serena are în palmares 6 trofee la simplu la Australian Open, două la Roland Garros, cinci la Wimbledon și 6 la US Open.

Serena Williams a jucat până acum cu Maria Sharapova 18 meciuri oficiale, iar pe 16 le-a câștigat. Primul meci dintre cele două a fost în 2004 la Miami, iar cel mai recent tot la Miami dar în 2014.

În 2013, Serena Williams a câștigat finala de la Roland Garros disputată cu Maria Sharapova. Cele două au mai jucat o singură finală la Australian Open, în 2007, câștigată de americancă.

foto:ausopen.com