Serena Williams, liderul mondial în ierarhia de simplu feminin, deținătoare a trofeului în 2015 la Roland Garros, a fost învinsă în mod surprinzător, sâmbătă, pe zgura pariziană de iberica Gabrine Muguruza. 

Gabrine Muguruza, a patra favorită la Roland Garros,a învins-o pe Williams, în două seturi, scor 7-5, 6-4, după o oră și 43 de minute de joc.

„Sunt foarte fericită, e incredibil să câştigi un Grand Slam împotriva uneia dintre cele mai bune jucătoare. Cred că Serena este o jucătoare foarte puternică, am încercat să lupt cât am putut de mult! Este turneul de vis în Spania”, a spus Muguruza la ceremonia de decernare a trofeului.

Este a doua finală de Grand Slam disputată în carieră de Gabrine Muguruza, după cea de anul trecut de la Wimbledon pierdută în fața Serenei Williams.

În urma acestei înfrângeri, Serena Williams nu a reușit să egaleze recordul de 22 de titluri de Mare Șlem deținut de germanca Steffi Graf.

Este a doua finală de Grand Slam pierdută de Serena Williams în 2016 după cea de la Australian Open, unde a fost învinsă de Angelique Kerber.

Grație celor 2000 de puncte câștigate la Roland Garros, de luni Gabrine Muguruza va urca pe locul doi mondial la 1564 de puncte de Serena Williams.