Serena Williams îl desființează pe românul Ilie Năstase, în urma comentariilor rasiste făcute de fostul tenismen la adresa copilului nenăscut al numărului unu mondial în tenisul feminin.

După Simona Halep și Serena Williams îl atacă dur pe Ilie Năstase. În timpul conferinței de presă dinaintea partidei de la FED Cup, cu Marea Britanie, Simona Halep a primit întrebări legate de sarcina liderului mondial, iar pe fundal au fost auzite cuvintele lui Năstase: „Să vedem ce culoare va avea. Ciocolată cu lapte?”.

La auzul acestor comentarii, Serena Williams a luat foc: Sunt dezamăgită să aflu că trăim într-o societate unde persoane precum Ilie Năstase pot face asemenea comentarii rasiste la adresa mea şi a copilului meu nenăscut sau comentarii sexiste împotriva colegelor mele. (…) Mie nu mi-e teamă, spre deosebire de tine. Vezi, eu nu sunt laşă. Satisfacţia mea te deranjează?”, a scris Serena, citând o poezie a americancei Maya Angelou: „Poți să mă împuști cu cuvintele tale… poți să încerci să mă ucizi cu ura ta, dar, precum aerul, eu mă ridic. Mulţumesc Federaţiei Internaţionale de Tenis pentru atenția avută la faptele în acest caz. Ei vor avea sprijinul meu total.

Serena Williams si-a continuat seria atacurilor la adresa lui Ilie Nastase. Jucatoarea din SUA a afirmat ca, prin modul in care a tratat declaratia lui Nastase, a vrut sa dea un exemplu pentru toate femeile din circuitul WTA.

Cred ca au fost niste comentarii foarte nepotrivite. Pentru mine este foarte important sa sustin femeile. Aceste femei tinere vin in vestiar si vor sa faca poze cu mine. Eu vreau sa fiu un lider bun si un exemplu pentru ele! Nu doar ca a spus lucruri urate despre mine si apoi despre colegele mele, dar am simtit ca este important sa ii sprijin pe cei din jurul meu si pe mine„, a spus Serena Williams, citata de Washington Post.

Ilie Năstase este desființat și de către Corneliu Idu, proprietarul bazei de la Mamaia unde a avut loc întâlnirea din weekend.

„Nu am niciun fel de relaţie cu Ilie Năstase. Dar acestui golan, care a fost un jucător de tenis imens, ar trebui să i se interzică să mai intre în orice facilitate publică sportivă din România. Astea sunt tâmpenii, ifose. Nu au ce căuta în sport! O mulţime de oameni au făcut eforturi considerabile să organizeze acest meci, să fie totul cât mai bine. Şi vine el să se comporte ca ultimul derbedeu, ca un golan de drumul mare. A făcut circ, s-a descalificat singur. Ca bărbat, nu poţi să-ţi permiţi să vorbeşti aşa cu o femeie.De vină pentru ce face Năstase e şi Ion Ţiriac, că îl tot încurajează. Dar şi cei de la federaţie, care l-au pus acolo, deşi, în ’94, în Africa de Sud, când era căpitan nejucător la echipa băieţilor, a făcut la fel. Ce, nu ştiau?”, a declarat Idu.