Scandal monstru între Ion Ţiriac şi cea mai titrată tenismenă din lume. Serena Williams, deranjată de spusele miliardarului român, a luat o decizie radicală cu privire la turneul de tenis de la Madrid patronat de Ion Ţiriac, turneu pe care americanca l-a cucerit deja de două ori, în 2012 şi 2013.

Serena Wiliams, în vârstă de 36 de ani, câștigătoare a 23 de turnee de Grand Slam, a decis să nu participe la competiția din Madrid, patronată de Ion Țiriac, fără să spună motivul. Însă este lesne de înţeles de ce nu mai vine să joace. E un mod de a protesta faţă de spusele lui Ion Ţiriac.

“Cu tot respectul, are 36 de ani şi 90 de kilograme. Aş vrea altceva pentru tenisul feminin”, a spus Țiriac pentru Sport Bild.

Replica lui Williams nu s-a lăsat aşteptată: Mereu am spus că oamenii au dreptul o opinie. E clar că tenisul feminin este mai mult decât mine, mult mai mult. Dar voi vorbi cu el, credeți-mă! O să am o discuție cu el. Este un comentariu ignorant, o declarație sexistă! Poate că este un om ignorant.

Organizatorii turneului de la Madrid, au anunţat, joi, oficial, că Serena Williams nu va juca la ediţia 2018 a turneului Mutua Madrid Open, printr-un articol publicat pe site-ul oficial.

„Serena Williams nu va participa la Mutua Madrid Open 2018 deoarece are nevoie de o perioadă mai lungă de antrenamente pentru a reveni în circuit. A încercat până în ultimul minut, dar nu va fi prezentă pe zgura din Caja Magica. Regretăm absenţa Serenei şi îi dorim recuperare rapidă„, precizează site-ul oficial al turneului de la Madrid.

Astfel că Simona Halep scapă de o concurentă redutabilă. Românca este principală favorită la Madrid, turneu pe care l-a câştigat de două ori, în 2016 şi 2017.