Serena Williams s-a calificat marţi, în turul doi la Roland Garros 2018, după ce a trecut în runda inaugurală, în două seturi, de cehoaica Kristyna Pliskova.

Serena Williams a învins dar n-a convins. Pauza competiţională provocată de naşterea copilului în 2017, îşi spune cuvântul în jocul americancei.

Serena e departe de forma care a consacrat-o. Însă cu toate acestea a reuşit să treacă de primul tur, impunându-se în două seturi, scor 7-6(7-4), 6-4 în faţa Kristynei Pliskova.

În turul doi, fostul numărul unu mondial, va juca cu Ashleigh Barty. Serena are asigurat un cec în valoare de 79,000 de euro şi 70 de puncte WTA care o urcă în clasament până pe locul 321. Dacă va câştiga Roland Garros, Serena Williams poate urca pe locul 21 mondial.

Tot azi, Maria Sharapova s-a calificat în turul doi după ce a trecut cu ceva emoţii, în runda inaugurală, de olaneza Richel Hogenkamp, scor 6-1, 4-6, 6-3.

Serena Williams şi Maria Sharapova se pot întâlni în optimi de finală, iar una dintre ele ar putea juca cu Halep în semifinale la Roland Garros.