Serena Williams este de neoprit. Americanca a cucerit sâmbătă, pentru a șasea oară în carieră, turneul de simplu de la Wimbledon. Este al treilea trofeu de Grand Slam din 2015 cucerit de Serena și al 21-lea din carieră la simplu feminin.

Serena Williams și-a confirmat statutul de principală favorită la Wimbledon, învingând-o clar și fără emoții pe Gabrine Muguruza în finală.

Americanca a avut nevoie de doar o oră și 20 de minute de joc pentru a se impune în două seturi, scor 6-4, 6-4.

Garbine Muguruza a început bine finala, obținând rapid un break, confirmat prin propriul serviciu până la scorul de 4-2. Însă, Serena Williams a revenit spectaculos în set și a câștigat șase game-uri consecutive.

Setul al doilea părea o simplă formalitate pentru marea campioană americană, care a ajuns rapid la 5-1 în mai puțin de 20 de minute de joc. Spaniola, însă, a profitat de relaxarea Serenei Williams și ajuns la 5-4. Din nou, însă, experiența și-a spus cuvântul și Williams a realizat scorul simetric, 6-4, 6-4, în mai puțin de o oră și jumătate de joc, în timpul căruia a reușit 12 ași.

Serena Jameka Williams ocupă din februarie 2013, locul unu mondial în ierarhia de simplu feminin, fără întrerupere.

Americanca a cucerit în carieră 67 de turnee, dintre care 21 de Grand Slam, la simplu. La care se adaugă 13 titluri la dublu și alte 2 la dublu mixt la Grand Slam-uri.

Anul acesta poate realiza cea mai importantă performanță din tenis, Marele Șlem, cucerirea tuturor celor 4 turnee majore într-un singur an, după ce în 2015 s-a impus la Melbourne, Roland Garros și, acum, la Wimbledon, ultimul rămas fiind Openul SUA, din toamnă.is.

Garbine Mugurza are un singur trofeu WTA cucerit, în 2014 la Hobart. Finala de la Wimbledon este prima de Grand Slam în care s-a calificat iberica în vârstă de 21 de ani.