Surorile Williams scriu o nouă performanţă incredibilă în tenisul feminin mondial. La 14 ani distanţă de când au jucat prima lor finală la Australian Open, Serena şi Venus Williams se reîntânlesc în finala de la Melbourne.

În urmă cu 14 ani, Serena Williams juca prima sa finală la Australian Open şi a reuşit să-şi adjudece trofeul la Melbourne învingând-o în finală pe sora sa Venus.

Azi, cele două surori Williams s-au calificat din nou în finala de la Australian Open.

Venus Williams s-a impus în semifinală în trei seturi, scor 6-7(3-7), 6-2, 6-3, în faţa americancei Coco Vandeweghe.

Serena Williams a reuşit să se impună în semifinală, în doar în 50 de minute de joc, în faţa croatei Mirjana Lucic-Baroni, scor 6-2, 6-1. Cele două mai jucaseră două partide în circuitul feminin în anul 1998.

Surorile Williams vor juca sâmbătă la Melbourne, cea de-a opta finală de Grand Slam, după cea din 2003 de la Australian Open şi în 209 la Wimbledon. Singura dată când s-a impus Venus a fost în 2008 la Wimbledon-

Dacă sâmbătă, Serena Williams câştigă trofeul la Australian Open va reveni de luni pe primul loc în ierarhia mondială de simplu feminin şi va bifa cel de-al 23-lea turneul de Grand Slam la simplu apropiindu-se la doar unul de Margret Court care deţine recordul cu 24 de trofee.

Serena Williams mai deţine şi 14 trofee de Grand Slam la dublu feminin toate câştigate alături de sora sa Venus.

Venus Williams, la 37 de ani reuşeşte să joace un tenis incredibil bifând o nouă finală de Grand Slam după o pauză de opt ani, când a pierdut la Wimbledon în faţa lui Serena.

Venus are în palmares 7 trofee de Grand Slam la simplu şi 14 la dublu feminin.