Luna septembrie este luna premierelor la Digi World, Digi Life şi Digi Animal World, canalele de documentare din portofoliul RCS & RDS.

Sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 22.00, Digi World difuzează producţia „Marele jaf comunist”, un film regizat de Alexandru Solomon, care are la bază o poveste adevarată.

Tot pe canalul de documentar, din 12 septembrie începe seria Vin romanii” (THE ROMANIANS ARE COMING), un  documentar care prezintă felul în care imigranţii din România trăiesc şi muncesc în Marea Britanie. Serialul de la Channel 4 a stârnit vii proteste ale comunităţii de români din Marea Britanie.

Cea mai îndrăzneaţă expediţie a verii, ,,Către nord, pe urme de Ural şi Kamaz”, un proiect susţinut de Digi World în colaborare cu Discovering Transylvania, poate fi urmărită din 13 septembrie, în fiecare duminică, ora 21:00.  În această toamnă canalul de documentare a fost recompensat prin selectarea producţiei proprii, „Căluşarii din Bîrla” în cadrul a doua dintre cele mai mari festivaluri de film documentar din România, Docuart Fest şi Astra Film Festival.

La Digi Life, în septembrie, vorbim despre „Palate englezeşti: istorie şi arhitectură”. Seria de documentare, care începe pe 6 septembrie, la ora 21:00, scoate la iveală secretele palatelor grandioase din Marea Britanie, de la construcţie şi până la schimbarea societăţii. În vremuri tulburi, în care Europa face faţă cu greu unor crize,  la Digi Life ne punem întrebarea „Ce este dreptatea?”  Aflăm răspunsul din 15 septembrie, de la ora 21:00.

Bogdan Uritescu revine la Digi Animal World din 6 septembrie, de la ora  20.30,  cu o invitaţie în clubul celor care nu cuvântă. Prima ediţie din „Digi Animal Club” este dedicată câinilor ciobăneşti. Într-o discuţie amplă despre rasele românești (ciobănescul carpatin și cel mioritic) care au fost de curând omologate pe plan internațional, Bogdan Uritescu şi invitaţii săi fac portretul acestor câini utilitari cu care România se mândreşte.

În septembrie vă invităm la o călătorie fascinantă în minunata lume a documentarelor pe Digi World, Digi Animal World şi Digi Life, canalele de documentare din portofoliul RCS & RDS.