Senatul a adoptat, marţi, o propunere legislativă prin care toate pensiile din România sunt scutite de la plata impozitului pe profit de 16%.

66 de senatori au votat pentru eliminarea impozitului la pensii în timp ce 18 s-au opus. Însă această măsură este menită să ajute pe cei cu pensii mai mari de 1050 lei întrucât până în această sumă impozitul nu era aplicat.

Așadar, o măsură menită să ajute pensionarii cu pensii foarte mici, devine un avantaj pentru cei cu pensii mari și foarte mari.

Bătrânii noștri au mâncat salam cu soia, au primit pâine, zahăr, ulei și făină cu porția, pe cartelă, au stat în frig punându-și o haină în plus pe ei, în multe localități distribuția energiei electrice fiind doar patru ore dintr-o zi, ani la rând și au achitat întreaga datorie la FMI de peste 10 miliarde de dolari. Bâtrânii noștri nu ne-au lăsat datorii. Din contră. Au cotizat și pentru pensiile decente la care sperau și nu s-au plâns”, susține senatoarea Cristiana Anghel.

Circa 3,5 milioane de pensionari încasează pensii sub 1050 lei, ceea ce înseamnă că 68% dintre pensionari nu vor beneficia de această măsură legislativă.

Marii beneficiari sunt pensionarii cu pensii foarte mari care vor primi și mai mulți bani odată cu eliminarea impozitului de 16%.

Cea mai mare pensie din România este de 28.825 de lei, şi este încasată de un fost magistrat care locuieşte în Bucureşti.

Legea va intra în vigoare dacă și Camera Deputaților va vota proiectul de lege.