Chestorul Ioan Buda a fost demis vineri seară, din funcţia de Şef al Poliţiei Române, la solicitarea Primului Ministru al României, Viorica Dăncilă. Şi Şeful IJP Olt a fost demis după tragedia cu minora răpită, sechestrată şi tranşată de criminal.

Încep să cadă capete după tragedia de la Caracal. Dălcilă l-a demis pe Şeful Poliţiei Române, cât şi pe Prefectul Judeţului Olt.

„În momentul în care în subordine au existat astfel de deficienţe, ezitări, astfel de lucruri care nu au ce căuta, cred că şeful Poliţiei trebuia să ia măsuri. Nu trebuie întodeauna să căutăm pe cel care are cel mai mic grad. De la cel mai mare până la cel mai mic trebuie să-şi asume acest lucru, iar când astfel de tragedii au loc trebuie să luăm măsurile care se impun. Atunci când se fac astfel de erori, cred că trebuie să acţionăm cu fermitate pentru ca pe urmă să nu ne mai întâlnim cu astfel de cazuri. Toţi trebuie să acţionăm cu fermitate atât din punctul de vedere al atribuţiilor care intră în subordinea Guvernului, dar şi din punct de vedere al preşedintelui României, unde în CSAT trebuie să ceară un raport riguros al modului în care a acţionat STS şi procurorul general„, a declarat Viorica Dăncilă, vineri seara, la Antena3.

Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, a anunţat, vineri seară, că locul lui Ioan Buda la şefia Poliţiei Române va fi luat de adjunctul acestuia, Florian Dragnea.

„Am propus demiterea şefului Poliţiei Române şi a prefectului judeţului Olt, domnul Dragnea, locţiitorul inspectorului general îl va înlocui imediat pe domnul Buda. Nu mă pot băga eu în ancheta procurorului şi eu nu plec de aici până nu finalizăm ancheta. Toate rezultatele vor fi puse la dispoziţie, sunt de 48 de ore ministru, atât timp cât sunt ministru voi avea grijă ca aşa ceva să nu se mai întâmple„, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga.

Chestorul Ioan Buda, şeful Poliţiei Române, a declarat, vineri seara, la Caracal, că a luat act de demiterea sa pentru intervenţia defectuoasă în cazul fetei de la Caracal, despre care există indicii că a fost ucisă. Buda a spus că apelul Alexandrei s-a terminat cu „Vine, vine”.

„Am luat act de demiterea mea şi din cauza acestei intervenţii neadecvate pe care mi-o asum. Am fost înştiinţat şi mi s-au raportat crononologic activităţile care s-au derulat aici. Ştiu despre ce este vorba, cunosc exact cam ce activităţi s-au desfăşurat în acest caz. În continuare toate activităţile vor fi coordonate de către comisarul Dragnea Florin”, a spus Buda.

Întrebat ce spus Alexandra când a sunat la 112, chestorul Ioan Buda a răspuns: „A spus <vine, vine> şi cu asta s-a încheiat”, a spus Buda.

De asemenea, întrebat la ce oră a survenit decesul fetei, Buda a răsspuns: „Probabil undeva imediat după apel”.

Chestorul Ioan Buda, a anunţat, vineri, că l-a destituit din funcţie pe inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, Nicolae Eugen Alexe, care era împuternicit pe această funcţie.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată. Însă STS nu a putut comunica adresa exactă, iar poliţiştii au intervenit abia a doua zi, întrucât procurorul de caz nu le-a dat voie să pătrundă în locuinţa suspectului, decât la ora 6 dimineaţa.