Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi și Procurorul General al României, Augustin Lazăr, sunt făcuți zdrențe ordinare de către procurorul DNA Ploiești, Mircea Negulescu. România TV a difuzat o înregistrare audio în care procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti, stă de vorbă cu o femeie căreia îi dezvăluie multe date şi amănunte din dosare penale.

Femeia din înregistrare este soţia unui afacerist local, Vlad Constantin, arestat într-un dosar de corupţie, potrivit România TV. Procurorul Mircea Negulescu îi dă sfaturi femeii cum să procedeze în dosar şi ce să declare în cursul anchetei. Mircea Negulescu este procurorul care a instrumentat și dosarele în care e vizat Victor Ponta, dar și dosarele lui Sebastian Ghiță.

Negulescu îş jigneşte grav pe procurorul general al României, Augustin Lazăr. Procurorul Negulescu este cel care instrumentează dosarul “Ponta-Blair, dar şi dosarele lui Vasile Blaga, Sebastian Ghiţă şi Gheorghe Ştefan, alias Pinalti.

„Eu am vrut să îl sprijin, să îşi dovedească nevinovăţia. Eu l-am întrebat de Văduvan din 2014. I-a dat sângele pe nas şi a început să plângă. Eu nu am forţat nota. Nu e normal să faci aşa ceva. Eu nu fac astfel de lucruri. Eu ce pot să fac? Făceam eu doamnă aşa ceva? Ce să îmi facă mie deputatul ăla sau Adi Mincu? Eu am încercat să îi împac pe Lucian cu Vlad. Atât. I-am spus şi lui că nu e bine să te cerţi. Să găseşti o cale de comunicare. Pentru ce să ţin eu partea? Ionuţ Bâlcea nu e uşă de biserică. Eu am încercat să mediez. Sunt un om care încerc să împac oamenii nu să îi dezbin. Nu sunt supărat pe el, dar îmi pare rău că poate gândi asemenea lucruri. Mă termină psihic. Nu sunt supărat. Dacă eram supărat nu vă mai sunam în seara asta. E nemulţumit de ceea ce se întâmplă şi are dreptate. Mi se face carnea piele de găină pe mine. Eu nu am trântit în viaţa mea un dosar. Eu nu fac compromisuri în meserie. pe mine mă caută din 2012 Sebastian Ghiţă. Dacă mă aveau cu ceva la mână, mă băgau la puşcărie. I-am zis şi eu. Cum să spui aşa ceva? Ăla e om doamnă? Tu bei cafeaua cu un nenorocit, cu o Iudă care te-a trădat. O să îi dovedesc că nu a fost nicio înţelegere cu nimeni. Să înţelegeţi şi să aveţi convingerea că nu fac aşa ceva. I-am luat pe toţi deputaţii şi pe toţi senatorii şi îl salvam pe ăsta? Eu nu am culoare politică. O zdreanţă ordinară(nr. Kovesi). Aia şi cu procurorul general, o altă zdreanţă ordinară. Un lucru de căcat. Ăla nu e ultraj, susţine Negulescu într-o înregistrare prezentată la România TV.

Conform înregistrărilor, Negulescu încearcă să o convingă pe femeie ca soţul ei să îşi retragă plângerea asupra lui. Mai mult, Negulescu îi dă femeii detalii din trecutele sale dosare.

Pe înregistrări sunt Negulescu şi soţia mea. Am şi originalul. Domnul Negulescu e avid după denunţuri. Eu am ajutat toate organele de cercetare penală. Pe mine m-au trimis şi mă trimit şi acum la psihiatrie. Nu ştiu de ce. Pe mine mă trimit la psihiatrie şi pe urmă îmi dau dreptate. Eu nu am depus denunţ împotriva domnului Negulescu. Sunt anumiţi procurori care nu ştiu cum au ajuns procurori. I-am spus că are un caracter josnic. Mi-a spus că nu poate să facă acel dosar pentru că nu îl lasă nu ştiu cine. Nu mă tem pentru nimeni. Mă ia, mă leagă, îmi dau drumul. Eu sunt un as al tehnicii. Eu i-am filmat pe Marta şi Radu Nemeş în avion. Mi s-au creat probe de şantaj, dar i-am înregistrat eu”, a tunat Vlad Constantin la România TV.

Alina Bica, fostul procuror-șef al DIICOT, a comentat la Sinteza Zilei cazul procurorului DNA Mircea Negulescu, cel care spune despre procurorul general Augustin Lazăr că este ‘O zdreanță ordinară’.

Este șocant, nu am crezut că poate exista așa ceva. Nu cunosc acest procuror. Nu știu, cred că este în virtutea unei imunități pe care dumnealor cred că și-au câștigat-o. A constatat că în alte situații nu a pățit nimic și încrederea în sine a crescut. Eu aș vrea măcar niște explicații minime, pe care cred că le va da. Dar mai departe, trăim în România, nu avem nicio garanție. În 18 ani de magistratură, nu am întâlnit o astfel de situație niciodată, indiferent de ce povești am trăit. În legătură cu nicio persoană. Cred că ar fi foarte greu ca persoanele răspunzătoare de lucrurile respective să iasă și să spună că nu știau”, a declarat Alina Bica la Antena 3.