Șefa DNA, Codruța Koveși și Procurorul General, Augustin Lazăr, verificați de Inspecția Judiciară

Anchetă bombă în magistratură. Procurorul General al României și procurorul șef al DNA, vor fi anchetați pentru prima dată, de către Inspecția Judiciară.

Pentru că i-a luat gura pe dinainte și au făcut declarații politice care depășesc atribuțiile de magistrați, Kovesi și Augustin Lazăr vor fi anchetați de Inspecția Judiciară a CSM.

Inspectia Judiciara a deschis joi 2 martie 2017 dosarul disciplinar nr. 1704/IJ/319/DIP/2017 pe numele Procurorului General al Romaniei Augustin Lazar si al procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie Laura Codruta Kovesi (foto) sub aspectul incalcarii unor interdictii si obligatii pentru magistrati, prevazute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, ca urmare a plangerii formulate de Redactia Lumeajustitiei.ro miercuri, 1 martie 2017.

Lumea Justiției a solicitat efecutarea de verificari disciplinare impotriva lui Augustin Lazar si Laurei Kovesi care, incepand cu luna ianuarie 2017, s-au raliat protestelor anti-guvernamentale din Piata Victoriei legate de aparitia Ordonantei 13/2017 si au facut declaratii publice cu caracter politic si care intra sub incidenta obligatiei de rezerva a magistratilor de a nu comenta cauzele aflate pe rol si de a nu se imixtiona in treburile altor puteri in stat. Joi 2 martie 2017, pentru a veni in ajutorul procurorilor inspectori, redactia noastra a trimis la Inspectia Judiciara o completare a plangerii disciplinare depusa cu o zi in urma, continand un inventar al declaratiilor publice facute de cei doi dupa izbucnirea scandalului legat de Ordonanta 13/2017.

Vrei sa fii la curent cu noile stiri? Da-ne un like!