Anchetă bombă în magistratură. Procurorul General al României și procurorul șef al DNA, vor fi anchetați pentru prima dată, de către Inspecția Judiciară.

Pentru că i-a luat gura pe dinainte și au făcut declarații politice care depășesc atribuțiile de magistrați, Kovesi și Augustin Lazăr vor fi anchetați de Inspecția Judiciară a CSM.

Inspectia Judiciara a deschis joi 2 martie 2017 dosarul disciplinar nr. 1704/IJ/319/DIP/2017 pe numele Procurorului General al Romaniei Augustin Lazar si al procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie Laura Codruta Kovesi (foto) sub aspectul incalcarii unor interdictii si obligatii pentru magistrati, prevazute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, ca urmare a plangerii formulate de Redactia Lumeajustitiei.ro miercuri, 1 martie 2017.

Lumea Justiției a solicitat efecutarea de verificari disciplinare impotriva lui Augustin Lazar si Laurei Kovesi care, incepand cu luna ianuarie 2017, s-au raliat protestelor anti-guvernamentale din Piata Victoriei legate de aparitia Ordonantei 13/2017 si au facut declaratii publice cu caracter politic si care intra sub incidenta obligatiei de rezerva a magistratilor de a nu comenta cauzele aflate pe rol si de a nu se imixtiona in treburile altor puteri in stat. Joi 2 martie 2017, pentru a veni in ajutorul procurorilor inspectori, redactia noastra a trimis la Inspectia Judiciara o completare a plangerii disciplinare depusa cu o zi in urma, continand un inventar al declaratiilor publice facute de cei doi dupa izbucnirea scandalului legat de Ordonanta 13/2017.