Primul sediu regional al SportAcord a fost inaugurat luni, la Mosocva în prezența a patru mari campioni români, Nadia Comăneci, Camelia Potec, Ilie Năstase și Ion Țiriac.

La aproximativ doi ani de când a fost ales președinte al SportAcord, românul Marius Vizer inaugurează la Moscova primul sediu regional al organizației mondiale.

La evenimentul de lansare a primului sediu regional al SportAccord, au participat, Nadia, Țiriac, Ilie Năstase, Camelia Potec, Elena Isinbaeva, multipla campioană la săritura cu prăjina, jucătoarea de tenis Elena Dementieva, dar și fostul mare luptător Aleksandr Karelin.

“Sediul SportAccord de la Moscova reprezintă primul pas în efortul nostru de a ne extinde operațiune la nivel global. Suntem recunoscători partenerilor noștri ruși și tuturor membrilor SportAccord pentru susținerea continuă a sportului. Activitățile noastre din Rusia ne vor permite să explorăm noi metode de parteneriat cu industria sportului, în expansiune în Rusia și Europa, în ansamblul său. Pe de altă parte, prezența noastră în marele oraș Moscova ne va oferi, de asemenea, ocazia să lucrăm în beneficiul federațiilor noastre membre, acumulând cunoștințe despre scenariul sportiv din Rusia. Contribuția acestui birou la dezvoltarea comunității sportive internaționale va fi în concordanță cu maniera în care Rusia a susținut întotdeauna mișcarea sportivă“, a declarat Marius Vizer la inaugurarea sediului regional.

Convenția SportAccord World Sport și Business Summit vor fi organizate, de asemenea, în Rusia, la Soci, în perioada 19-24 aprilie 2015, ocazie cu care delegații federațiilor sportive internaționale și cei ai industriei mondiale din domeniul sportiv se vor afla în același loc pentru o perioadă de cinci zile.

Sediul central al SportAcord se află la Lausanne în Elveția. Marius Vizer a fost ales președinte al organizației pe 31 mai 2013. Sport Acord este cea mai mare organizație mondială de sport din lume, ce reunește 107 federații sportive internaționale.