Sebastian Popescu, candidat la alegerile Prezidenţiale din 10 noiembrie 2019, a renunţat la serviciile de protecţie şi pază, oferite potrivit legii, de către SPP.

Preşedintele PNR a refuzat şi maşina şi şoferul, puse la dispoziţie de SPP pe toată durata campaniei electorale pentru prezidenţiale.

Am refuzat serviciile de protecţie şi pază oferite de SPP, în baza legii, întrucât sunt candidat la prezidenţiale. Nu am nevoie de protecţie în campania electorală. Nu mă tem de nici un român şi nici un român nu are de ce să îmi facă vreun rău. Scopul candidaturii mele la Prezidenţiale este acela de a uni românii, de a le reda speranţa că schimbarea se poate realiza şi să îi chem alături de mine pentru a reuşi această minune, SCHIMBAREA ÎN BINE A ROMÂNIEI. Nu este necesar ca statul român să cheltuie bani pentru a-mi oferi o maşină, şofer şi un Agent SPP pe toată durata campaniei electorale. Sper ca şi ceilalţi candidaţi la prezidenţiale să îmi urmeze exemplul şi să renunţe la aceste privilegii. Dacă iubesc cu adevărat românii nu au nevoie de ce să se teamă de ei. Un preşedinte adevărat nu are nevoie de bodyguard. Dacă îţi iubeşti poporul cu adevărat, poţi merge liniştit şi cu tramvaiul, ca un om normal, fără SPP şi girofar”, a declarat Sebastian Popescu, Preşedintele PNR.

Sebastian Popescu, cel mai tânăr candidat la funcţia de Preşedinte al României, din istorie, este singurul candidat care nu are buget de campanie.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale se va organiza în România pe 10 noiembrie 2019, iar în Diaspora, românii vor vota timp de trei zile: 8, 9 şi 10 noiembrie.

14 candidaţi au fost validaţi pentru alegerile prezidenţiale din anul 2019: Sebastian Popescu, Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Dan Barna, Mircea Diaconu, Cătălin Ivan, Ninel Peia, John Barbu, RamonaIoana Bruynssels, Kelemen Hunor, Teodor Paleologu, Alexandru Cumpănaşu şi Viorel Cataramă şi Bogdan Stanoevici.